Sommar förskola

Igår morse var det dags för den här lilla killen och börja på sommar förskolan. Hans vanliga förskola har nu stängt i 5v så några av Kungsholmens förskolor har slagits ihop och han får gå på sommar förskolan tre dagar denna veckan för att vi måste jobba.

20140708-014129.jpg

Men på onsdag väntar en månads ”sommar ledigt” eller sommarlov. Ska jag vara helt ärlig så sprang han med glädje till förskolan imorse och sommar förskolan. Han hade även tre av hans vänner som skulle vara där och två av hans ordinarie fröknar. Så det var inga som helst problem att lämna honom. Vi har inte tagit så lång semester i sommar eftersom vi var 2v i Thailand i april och sen både i Spanien och Danmark på semester i maj och planerar att resa utomlands igen i höst. Så vi vill spara lite ledigt tills dess helt enkelt.

Är dina barn helt lediga hela sommaren? Hur tänker ni kring årets ledigheten och sommaren? Går era barn på sommar förskolor / fritids?

Spana också in

4 kommentarer

  1. A får faktiskt 10 veckors ledigt i sommar – vi har lagt vår semester lite omlott samt tar hjälp av mormor en vecka. Så nej ingen sommarförskola alls!

  2. Vi har delat upp så vi har 3 veckor tillsammans och en vecka ensam vardera med barnen, så barnen är lediga 5v. Alla barn är ju olika men Elias skulle inte känna sig trygg med att vara på ett annat dagis helt plötsligt så därför valde vi att lösa det på det sättet. Kram

  3. Vi har haft turen att kunna få hjälp med semesterveckor av mina föräldrar. I annat fall är det fritids och tidigare även sommarförskola som gällt, våra förskolor har också slagits ihop under några veckor men det är alltid personal från alla förskolor där samtidigt. det brukar vara väldigt kul att få komma till en annan förskola samt att de gör lite roligare saker med dessa mindre barngrupper. I mitt jobb har jag alltid semester från mitten av juli och framåt vilket gör att vi alltid haft barnen i barnomsorg åtminstone någon vecka efter midsommar. I år får de 7 veckors sammanhängande sommarlov, 3 med mina föräldrar och 4 tillsammans med oss. När åker ni till Västkusten? Vi ska till Uddevalla sön-tors v 30/31 och har planer på att ta oss ut mot kusten lite mer också. Kram

  4. Mina barn är lediga 10 veckor i sommar. Är förskollärare och tycker att små barn mår bra av en längre tids sammanhängande ledighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *