London med barn

Dagens gästbloggare är min vän Bambi som jag umgås med en hel del. Hon gillar också att resa och reser mycket med sina barn. Här delar hon med sig om sin senaste resa till London med sin familj!
Barnvänliga London
 Innan vi åkte till London med våra två små barn (2 och 4 år gamla) så förberedde jag mig lite för en katastrof. Jag trodde att det skulle bli en resa med gnäll och gråt och att det skulle vara lite besvärligt att åka till storstaden London med två små barn. Men oj, så fel jag hade och jag blev så POSITIVT överraskad!
Vi bodde väldigt centralt vid Convent Garden. Vi hade två vagnar med oss vilket gjorde att vi kunde GÅ överallt vi ville. Det var väldigt enkelt och smidigt. Vi märkte att Londons tunnelbana består av många trappor och väldigt få rulltrappor och hissar så det var väldigt skönt att kunna promenera överallt.
Flera museum har gratis inträde i London och vi besökte Science Museum som hade en stor lekavdelning för barnen. Barnen kunde leka med vatten, båtar och skopor. Det fanns till och med förkläden att låna så att barnens kläder inte skulle bli blöta – och vilket barn älskar inte vattenlek?
Det finns lekplatser för barn lite överallt, vilket är toppen att stanna till vid om man är på väg någonstans. Vi stannade till vid en lekplats i St. James Park som ligger i närheten av Buckingham Palace.
Hyde Park är en gigantisk park mitt i stan där det alltid finns något att göra. När vi besökte Hyde Park så var det julmarknad där och massvis med karuseller (fler än vad Gröna Lund har, tror jag!).
Och till sist, om man åker till London med barn så är ett besök på leksaksaffären Hamley’s ett måste! Leksaksaffären har sjuvåningar (!!!) och överallt så får barnen prova på att leka med olika leksaker. Drömlandet för barn!
Så, om ni funderar på att åka till London med familjen så tveka inte! Ni kommer inte ångra er!
Jag blev verkligen riktigt sugen på att åka till London med Oscar. Jag bodde faktiskt sommaren 1999 när jag var Au Pair där. Men sen dess har jag bara varit tillbaka en gång till London och det var rätt länge sen…. Så ett besök till London vore något snart!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *