Resa billigt – Hur gör man?

Jag får ofta frågan om hur man reser BILLIGT? Det är ju såklart kanske inte det enklaste om man är en familj på 2 vuxna och 3-4 barn. Men man kan ju alltid försöka. . .

20140113-093814.jpg

Mina tips är;

1. Försök undvika alla skollov OM det går! Vill man exempelvis resa långt brukar de flesta resorna ligga betydligt mkt lägre i pris innan och efter alla skollov.

2. Kan man nu inte undvika skolloven kanske man kan / får ta någon eller några dagar ledigt ifrån skolan så man undviker att vara borta hela skollovet.

3. Boka resan i god tid innan. Ofta brukar diverse resebyråer ha ”boka tidigt rabatter”, internet rabatter eller olika kampanjer om man bokar långt innan.

4. Tänk på tiden på dygnet när du reser. Är det ex ett kvällsflyg eller nattflyg brukar ofta priser vara billigare än om du reser på dagen.

5. Jag har ”hört” att tisdagar ska vara den billigaste dagen att resa på?! Kan ju vara värt att kolla upp till det resmålet du önskar att resa!

20140113-094431.jpg

Bjuder på en härlig bild ifrån Thailand… Imorse när det var så kallt så längtade jag dit… Men snart så…

Det var några av mina tips hur ni kan tänka för att resa billigare!

Har du några resa billigare tips att dela med dig av? Kommentera gärna!

Spana också in

6 kommentarer

 1. Thailand är fantastiskt och jag skulle gärna åka dit igen. C däremot vill resa åt ”andra håller” nästa gång, så det lutar nog mer åt det när vi åker hela familjen.
  Men nu ska jag packa det sista innan flyget lyfter i eftermiddag !! 🙂
  KRAM

 2. Det gäller att kolla runt en himla massa och vara lite flexibel. Man skall inte alltid använda samma researrangör och även kolla flyg och hotell för sig för man kan då hitta fyndresor när man själv sätter ihop dem.
  Jag gjorde tvärtom den här gången och kollade weekendresa som redan var ”ihopsatt” så att säga och fick ett mycket bra hotell mitt i London, 3 nätter och rimliga flyg som gjorde att man fick bra nytta av resedagarna. Mycket billigare än när jag och maken först letade flyg och hotell för sig som vi brukar.

  Ensam shoppingresa till London HERE I COME 🙂

 3. Restauranger är ju ofta en dyr kostnad. Om man är familj kan man ju hyra lägenhet istället och laga mycket av maten där. Vi reser ju ofta med husbil och ibland har vi haft två tonårskillar med. Då har vi sparat in mycket på att kunna laga mat själva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *