Blöjbadbyxor

Jag läste precis en intressant men hemsk artikel i Aftonbladet om blöjbadbyxor om hur ett barn nästan höll på att drunkna i poolen med dessa blöjbadbyxor. Kan rekommendera att ni läser den artikeln och är uppmärksamma när barnen badar!!!! Man får sig verkligen en tankeställare!


Jag har ju slarvat lite med badblöjor och haft vanliga blöjor på Oscar ibland, främst när han var mindre och inte kunde gå och badade med oss, så att vi höll honom i vattnet bara och han liksom bara tog ett dopp med oss och var  i sin simring. Risken när man inte har badblöjor är ju att badblöjan fylls med så mycket vatten och blir super tung, så att barnet kan sjunka till botten om barnet ramlar…… Den risken vill man ju såklart inte ta.

Har barnet en badblöja så absorberar ju inte det vatten på samma sätt, så blöjan blir ju inte tung, utan ska ju bara hålla kvar tvåan 😉

Ska bli spännande och testa Oscars nya badblöjor på semestern om vi får något sol & bad väder…?!

Spana också in

1 kommentar

  1. Värt att tänka på är också hur blöjan fungerar tillsammans med en flytväst om barnet hamnar i vattnet. En del blöjtillverkare avråder helt från att använda vanliga blöjor tillsammans med flytväst för att det kan göra att flytvästen inte vänder barnet, att barnet tyngs ner av den vattenfyllda och då tunga blöjan etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *