Hur är det att vara flygvärdinna med småbarn?

Jag får titt som tätt kommentarer och frågor från er läsare vilket är jätte KUL och jag svarar såklart gärna på det. Nu ligger jag dock lite efter, eftersom vi vart på semester i 16 dagar, men för er som mailat frågor så kommer svaren inom kort och får er som undrar över något tveka inte och maila mig på; lina_g80@hotmail.com

Nästa fråga handlar om hur mitt liv som småbarns mamma och flygvärdinna är;

Att döma av dina soliga härliga bilder som så ofta pryder ditt liv, så undrar jag om ditt jobb känns VÄLDIGT lyxigt? Eller känns det många gånger ensamt? hur löser du barnbiten, dvs. varje pass du är iväg – vem hämtar på dagis, vem gör alla bestyr hemma? Är du hemma långledig sen nån vecka och har din son hela dygnen då? Eller hur gör du? Dela med dig om du vill :)

Ja, jag måste faktiskt erkänna att mitt liv är så LYXIGT som det ser ut på bilderna å jag älskar verkligen mitt jobb och mina underbara kollegor Kommer nog ha svårt att byta jobb…. Dock har jag pluggat i 4 år till Beteendevetare INNAN jag blev flygvärdinna för 7 år sen…men nu är jag fast i det….Det är verkligen en livsstil 🙂

Mitt jobb är definitivt aldrig ensamt, snarare tvärtom, att man efter ett långt arbetspass till exempelvis en Thailand där man jobbar ca 14-15 h och umgås med kollegor samt passagerare hela tiden, så är det faktiskt rätt skönt att vara lite ensam och bara vara. .  . Men många av mina kollegor har blivit mina bästa vänner, så jobbar man med några av sina bästa vänner vill man ju såklart umgås med dem.

Sen är jag ju en av världens socialaste människor, så jag brukar alltid hänga med och hitta på grejer!

Barnbiten ja…. Jag började faktiskt flyga redan när Oscar var 7,5 månad, min Man var pappa ledig då i 3 månader när jag jobbade och var hemma med Oscar, så jag jobbade heltid 1 feb – 30 april förra året och sen var jag mammaledig igen nästan 6 mån. Så redan då fick Oscar och hans pappa bra connection och gjorde det mesta tillsammans och skapade egna rutiner. Oscars pappa har oxå vart lång ledig på somrarna 6-7 veckor, så vi har umgåtts mycket hela familjen. Så för honom är det verkligen inte främmande att göra allt med Oscar, byta blöjor, ge mat, välling, bada, söva osv

Men sen när jag började jobba igen i mitten av oktober så har ju Oscar gått på dagis vilket såklart har underlättat mycket mer och min Man har ett vanligt 9-17 jobb, vilket gör att han kan både hämta och lämna på dagis utan problem. Så varje gång jag får mitt schema, så planerar vi hur han ska jobba och när han ska hämta och lämna likaså jag och sen har vi turen att Oscars farmor bor i Stockholm åxå och brukar kunna hämta 1-2 ggr / vecka när jag är borta på jobb, så min man kan jobba fulla dagar då. Det har underlättat otroligt mycket.

Oscars mormor brukar även komma tills oss minst en lång helg i månaden och då brukar hon sluta tidigt på tors och vara ledig på fredan, så hon kan hämta honom och ha honom hemma från dagis. Hon har även tagit en och annan semester dag och varit här när jag har jobbat för att få vara med Oscar.

Så vi har mycket hjälp oxå. Även Oscars snälla faster + kille och Oscars söta gudmor brukar rycka in ibland för lite playdates med Oscar!

Sen är jag väldigt bra på att planera, det krävs ju en hel del planering när jag är borta 5-6 dagar. Så vi brukar alltid tvätta och storhandla INNAN jag åker iväg, så kylskåpet är fullt och det finns massa rena kläder, så min make behöver inte tänka på sånt. Jag brukar förbereda det mesta på ett bra sätt innan jag lämnar hemmet. Förbereder ibland en del mat som killarna kan ha när jag är borta, så det blir enkelt för dem.

Å ja när jag är hemma så gör jag väl det mesta, men inte allt….Oscar går ju ofta på dagis några timmar när jag är ledig oxå. I början hade jag honom ofta hemma när jag var ledig, men då var han ju mycket mindre, men nu älskar han verkligen dagis, så man märker att han vill gå dit. Så ofta har jag honom bara på dagis ca 9-14 eller 15 när jag är hemma. Då hinner jag ju fixa med en massa andra saker oxå.

Så det är verkligen en annan positiv sak med detta jobbet, när jag väl jobbar så JOBBAR jag, men sen är jag ledig ganska mkt i veckorna vilket jag uppskattar super mycket. Som igår en ledig fredag,  har jag hunnit tränat när det nästan är tomt på gymmet, shoppat när man slipper trängas i affärerna, handlat mat och tvättat och ändå hämtat Oscar tidigt på dagis och varit ute och lekt. Så jag känner att jag får otroligt mycket kvalitéts tid med Oscar, som säkert inte så många andra mammor har. Jag jobbar ju trots allt heltid.  . .

Idag när ni läser detta är  jag på väg igen på säsogens sista lång slinga till Thailand och blir borta tills onsd kväll. Så självklart känns det ju lite vemodigt att lämna Oscar och maken, men 5 dagar går fort och det är ju trots allt mitt jobb och jag vet att han har det toppen hemma.

Den här slingan så kommer killarna att bo hos famor lör-sönd och sen kommer farmor att bo hos oss sön-tis, så min make har sån lyx att han behöver bara vara själv med Oscar tis-ons, sen är jag ju hemma igen onsd kväll och lång ledig.

På mitt jobb kan jag ju oxå välja om jag vill flyga långt eller kort, så om ni minns så flög jag bara kort och hade främst korta stopp 1-3 nätter fram tills 1 feb och därefter började jag att flyga långt och var borta lite fler nätter….

Så ja det funkar hur BRA som helst, men det är nog främst tack vare att min make kan anpassa sitt jobb efter mitt schema för mitt schema går liksom inte att ändra och sen för vi får så otroligt mycket hjälp 🙂

Utöver mitt jobb som flygvärdinna jobbar jag även som spinningintruktör på ett gym, vilket oxå är jätte roligt!

 

En gammal bild på mig som flygvärdinna och Cabin Chef på Sterling Airlines från 2008. Jag vill inte nämna vilket flygbolag jag jobbar på nu i bloggen och blanda in det, eftersom denna bloggen driver jag ju främst för mitt stora intresse av att resa, skriva och ta bilder och jag delar mer än gärna med mig av mina erfarenheter!

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Har en väninna som är flygvärdinna och hon säger att det är svårt att tänka sig något annat.Jag själv reser en del i jobbet och tycker det är kul och ser det lite som egentid 🙂 kramar Diana

  2. Är det svårt att få jobb som flygvärdinna? Är jättesugen på att jobba i luften och har en förstående o ofta ledig man så tror jag med att det funkar även med 3 barn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *