Mexico med barn?

Mexico är verkligen ett fantastiskt härligt land. Jag har varit i Mexico flera gånger förut, senast för dryga 2 år sedan och nu när ni läser detta så är jag på väg dit på jobb.

Mexico har fantastiskt härliga sandstränder att erbjuda med kritvit mjölmjuk sandstrand som är sval att gå på och flera olika turistorter. Jag har besökt både Cancún och Playa del Carmen och skulle hemskt gärna vilja besöka Tulum som jag har flera vänner som har besökt och säger verkligen att det är ett av paradisen på jorden.

Jag har dock vart väldigt nöjd med både Cancún och Playa del Carmen. Vi var ju faktiskt på väg att boka en resa till Mexico nu i vinter, istället för Thailand. Men ska jag vara helt ärlig så föll det faktiskt på att det var en HEL dagflygning till Mexico, man reste ut antingen klockan 7 eller 8 svensk tid på morgonen och sen har man ca 11h av Oscars mer eller mindre vakna tid när han ska sitta i mitt knä, så därför valde vi Thailand istället då vi har en nattflygning. Men vi funderar på att kanske åka till Mexico nästa vinter, då får han ju ett eget säte när vi reser.

Cancún har främst stora LYXIGA och de flesta är all inklusive hotell, alla hotellen ligger i stort sett på stranden eller nära stranden, då Cancún är en stor turistort ca 1, 5 mil lång om jag inte minns fel sen jag var där, som kantas av massor av fina hotell. Det är kul att bara hoppa på lokala bussen som går längs hela Cancún och spana in alla fina hotell och längs med Cancún och alla hotell finns ett och annat litet shopping center och massor av olika restauranger att välja mellan. Det är välidgt Amerikaniserat om jag får säga så 😉 Barnvänligt skulle jag absolut säga att det är. Här skulle jag såklart välja ett hotell som verkligen ligger på / vid stranden och sen har barnpool såklart!

Playa del Carmen är en liten mysigare turistort som oxå ligger längs stranden, men inte alls lika stort som Cancún. Och här i själva lilla centrumet är det ingen trafik, utan en gågata genom mer eller mindre hela Playa del Carmen.

Jag blev riktigt sugen att åka till Playa del Carmen och detta hotellet nu; Sandos Playacar Beah Resort & SPA. Ett riktigt barnvänligt hotell och fick se nu att man kan åka hit den 8 mars för endast 26 000 kr 2 vuxna och 1 barn under 2 år med all inklusive!!! Otroligt prisvärt för att resa till Mexico.

Barnvänliga hotell Sandos Playacar Beach Resort & Spa.

Bild lånad från VING

Playa del Carmen skulle jag säga är lite mer barnvänligt faktiskt än Cancún då det är en mindre ort, man har närhete till stranden och det är gångavstånd till det mesta. Som jag skrev innan, jag blev riktigt sugen att åka hit nu, så jag tror nog det får bli så till nästa vinter?!

Har någon av er vart i Mexico och rest med barn? Vad tyckte du ni? Jag har ju bara vart där innan Oscar föddes, senast när jag var gravid med Oscar.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *