Gästbloggare om Dubai :)

Min nästa Gästbloggare heter Marie och hon har nyligen varit i Dubai med sina barn och sin make och här kommer ett mycket intressant och bra gästblogginlägg om hur det är att resa med barn i Dubai;

”Jag ska berätta om vår resa till Dubai i slutet av november. Tillsammans med maken och våra pojkar på 4 och 5,5 år har vi nyss kommit hem från en underbar semester i Dubai. Vi var borta 12 dagar.

 I februari i år började vi prata om att åka på vintersemester och började då diskutera resmål. Valet stod till slut mellan Thailand och Dubai. Vi valde som sagt Dubai av några olika anledningar. Lagom flygtid med barnen (ca 6,5 timmar från Köpenhamn) och inte så stor tidsskillnad (CET+3).  Dubai uppfyllde även våra krav på medeltemperatur och närhet till bad och shopping. Vårt främsta mål med våra semestrar är just att få bada och sola.

 Vi reser ofta med barnen, både korta och långa resor, och det sista året har vi själva börjat bokat flyg och hotell separat. Vi har upptäckt att man kan spara väldigt mycket pengar på detta. Till Dubai bokade vi flyg med SAS, direktflyg från Köpenhamn. Tyvärr fick vi i juni reda på att SAS dragit in linjen och att vi istället skulle mellanlanda i München och sedan flyga vidare med Lufthansa till resmålet. Det visade sig dock att vi fick vänta i 5 timmar i München och dessutom mellan kl 17-22, som blev 23 innan planet lyfte. Men med lite underhållning i form av filmer och spel på iPad, medtagna bilar och Bakugan samt Uno-spelet så klarades det av relativt smärtfritt. Nattflygningen gick helt ok. Barnen somnade innan vi hade lyft och med små uppvaknanden så sov de hela tiden tills vi landade i Dubai tidigt på morgonen.

 Att åka taxi i Dubai är jättebilligt. Vi hade inte bokat någon taxi utan det finns massor vid flygplatsen. Vi försöker minimera tiden för transfer för att underlätta för barnen. Vi hade bokat vårt boende på Hilton Dubai Jumeirah, som låg ca 30 min taxiresa från flygplatsen. Taxiresan kostade ca 200 kr.

ExteriorBeach

 Vi valde att bo utmed stranden och på ett hotell som har en egen strandremsa. På de delar av stranden som är offentliga får alla vara, men där finns inga solstolar eller badvakter. På hotellets strand får bara hotellets gäster utnyttja restaurang, solstolar mm. Hotellet var barnvänligt på alla sätt och vis med barnpool, lekplatser, lekplats (hopptorn, gungor och klätterställning) vid havet. Samtliga hotell längs med stranden är fem-stjärniga eller mer. Vill man bo billigare kan man göra det inne i centrum. I Dubai var det mellan 27-30 grader på dagarna och ungefär 22 grader på kvällarna. I havet var det ca 25 grader. Barnen gillade mest att bada i poolen eftersom det är relativt mycket vågor i havet. Även om de så klart även gillade att hoppa i de stora vågorna vid strandkanten.

 Det var relativt dyrt att äta på hotellens restauranger och detta är även de enda stället de serverar alkohol på. Går man på en vanlig restaurang är det endast soft drinks som gäller, men maten är bra mycket billigare. På alla restauranger fanns barnmenyer. Gick man ut och åt så kan man säga att priserna var ca 30% billigare än i Sverige.

 Det finns massor att se i Dubai för de som vill det. Eftersom min familj mest är ute efter sol och bad så gjorde vi några utvalda utflykter.  Vi bokade en tid för att åka upp i Burj Khalifa, som är världens högsta hus med sina 828 m. Där kan man åkta upp till ”obeservation deck” ”som heter ”At the top” på 122:a våningen. Vi bokade en tid i förväg för att slippa köa. Det var underbar utsikt däruppifrån även om det var lite disigt när vi var där.

 Vi besökte även ”The Dubai Mall” som är världens största galleria med sina 1 200 butiker. Här fanns även akvarium med en gångtunnel där hajarna simmade ovanför våra huvud, samt ett undervattens zoo. Båda uppskattades mycket av barnen. I gallerian kan man säkert fördriva massor med tid, men även här valde vi några utvalda affärer. Bl.a en jättestor leksaksaffär till barnens glädje.

 Vi passade även på att titta på den dansande fontänen utanför gallerian. Ett helt fantastiskt skådespel!  

Flygresan hem var en dagflygning och restiden till München var ca 5,5 timmar. På planet fanns underhållning i form av film och barnen fick även pussel och kritor att använda. Även på hemresan var ”iPadsen” flitigt använda till film och spel. På vägen hem behövde vi inte vänta utan klev direkt på nästa plan till Köpenhamn.

 Vi valde att vaccinera barnen med Twinrix innan vi åkte. Egentligen är det nog inte nödvändigt, men vaccinet håller i 20 år och vill de ut och resa som tonåringar så känns det bra att ha. Vi tog även drickvaccinet Ducural, men så här i efterhand kändes det onödigt då allt var så otroligt rent och fräscht. När det gäller packning så försöker vi packa så lite som möjligt och resonerar att om det är något vi behöver mer så köper vi det på plats. Oftast finns allt att köpa överallt! Vi har även om motto att ta med ”gamla” kläder så att vi kan slänga dem när de är smutsiga och på så sätt rensa ut i garderoben lite samtidigt  🙂

 Jag skulle varmt rekommendera Dubai som resmål, både med och utan barn. Det är otroligt rent i Dubai, både på gator och inomhus. Maten är fantastiskt god och varierad (inte alls så där tråkig som vi tycker att den är på de flesta resmål längs medelhavet där alla restauranger serverar liknande mat). Här kunde man välja franskt, belgiskt, libanesiskt, indiskt, kinesiskt, japanskt, arabiskt och mycket mera. Allt mycket vällagat och gott! Alla som vi träffade var otroligt vänliga och glada för barn. Det var ”high five” för barnen när de mötte någon personal på hotellet.

 Ett sista tips och något som vi lärt oss efter våra resor med barnen är att det tar tid för barnen, och för oss, att vänja sig vid tidsskillnaden och det nya klimatet. Det blir lätt lite grinigt och gnälligt de första dagarna, men att det är viktigt att ta sig tid att försöka få barnen att ”landa” och kanske ta det lite lugnt de första dagarna innan man drar iväg på utflykter och äventyr!

 God fortsättning och Gott Nytt år önskar Marie med familj! 🙂 ”

Blev ni inte sugna på att åka till Dubai med era barn? Jag blev super sugen att åka dit med Oscar, eftersom jag bara vart där själv massor av gånger. Men jag tror vi nog kommer vänta några år innan vi åker dit med honom, så han uppskattar allt man gör med honom lite mer. Verkade på Marie som det var en perfekt ålder att åka dit när hennes killar var 4 och 5,5 år 🙂

 Mina egna erfarenheter av Dubai och resa med barn tips får ni läsa mer om nästa år 😉

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *