Att gå på skidskola i Brand i Vorarlberg

Under vår skidweekend i Brand i Österrike förra veckan åkte vår minsting skidor för första gången. Det var något som han länge hade velat göra och pratat om. På vår senaste skidresa hade de ingen skidutrustning åt honom. Men denna gången fanns det till hans stora lycka.

Skidskola i Brandnertal

I Brandnertal hade de även skidskola från 3 år. Men eftersom lilla L fyller 3 år ganska snart frågade vi om han fick vara med ändå och det gick bra. Så vi slog tag i saken och anmälde honom.

Tre dagars skidskola 2h per dag blev det och det var verkligen en höjdare.

Vi var lite oroliga med språket. Men han förstår en del engelska, så vi bad dem pratade engelska med honom istället för tyska och det gick faktiskt över förväntan. Jag tror småbarn förstår mer än man tror.

Barnvänligt skidområde i Brand

Precis i närheten där kabinliften slutade – Dorfbahn från Brand, hade skidskolan ett litet område med ett par åkband och små backar med aningen fallhöjd så de kunde åka sakta, sakta ner för backen och lära sig att åka skidor. Det märktes att skidlärarna var väldigt pedagogiska.

Paus i karusellen

Efter cirka en timme med skidåkning tog de en liten paus med medhavd matsäck, dryck och snacks och sedan gick de till ”karusellen”. Alla barnen älskade verkligen att åka runt, runt i ringarna på snön. Det blev verkligen en perfekt paus och sedan hade de energi att åka lite mer skidor innan de två skidskoletimmarna var över.

Priser

Skidskolan kostade från 245 Euro för 5 dagar med 2h / dag. Men vi betalade inte riktigt så mycket, eftersom vi bara hade tre skiddagar.

Bra start på skidpremiären

Skidskolan kändes som en mycket bra start för honom. Han orkade dock inte så mycket mer än de två tummarna. Men vi var glass att han ville gå på skidskolan varje dag och att det även gick bra att lämna honom en stund själv. Vi var med honom ungefär halva tiden.

Har dina barn gått i skidskola?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *