Borgbacken – Roligt nöjesfält i Helsingfors som är gratis 

I Helsingfors har de en stor nöjespark som heter Borgabacken – även kallad Linnanmäki på finska. Den ligger i Helsingfors roligast stadsdel precis bredvid Sealife som vi besökte i vintras. 

Borgabacken är ett nöjesfält som har fri entré och 10 åkattraktioner som även är gratis. När man sedan spenderar pengar i parken på övriga attraktioner så stödjer man samtidigt barnskyddsarbetet  Stiftelsen Barnens Dag i Finland. 


Vi hängde ordagrant  på låset när nöjesparken öppnade i söndags. Parken öppnade kl 12,30 men åkattraktionerna körde igång kl 13,00 vilket var sent för oss. Vi åkte ju med Silja Serenade till Helsingfors och kom in redan vid 10 och båten gick tillbaka till Stockholm resan kl 17. Så vi hade bara knappa 3h i parken. Vi kittade oss med ett par åkhäften och även femkampshäften. 

10 gratis åkattraktioner 


De hade alltså 10 gratisattraktioner men vi åkte endast ägget ovan ett par gånger. Det tyckte även lilla L var spännabde. Det åkte i sakta lunk och kollade på låtsas djur. 

Annars ville stora sonen hellre åka andra karuseller och gå i Lustiga Huset om och om igen. 

Mysig grönskande nöjespark 


Själva parken var väldigt mysig att strosa omkring i. Ett härligt brusande vattenfall, vattenspel, grönskande trädgård med vackra blommor, fontäner, härliga stolar att koppla av i. Ja, som ni ser är nöjesparken helt klart värt ett besök även om man inte ska åka karuseller. Därmed ytterligare ett extra plus att det är gratis stt gå in. 

Femkamp 

Min son är verkligen grym på bollsporter och vill alltid göra olika spel när vi är på nöjesparker. Denna gången fick han tävla mot sin pappa och vann faktiskt i flera grenar. 

Sedan fick han välja ETT spel och spela och valde EN bricka och VANN högsta priset – igen! Han fick välja bland alla ovanstående stora nallar men valde ändå en liten Pokémon liknande nalle. Men förstår ni glädjen när man vi ner högsta vinsten. 


De hade många olika sorters spel med bollar, 

Åkattraktioner 


Borgabacken hade ett 40-tal olika karuseller / åkattraktioner och vi hann tyvärr inte ens åka hälften av dem. Vår tid i parken var alldeles för kort och jag hoppas på ett snart återseende i parken för den var riktigt bra och mysig. 

Den passar såväl en 1-åring som en 7-åring och även oss vuxna. Ni ver ju min kärlek till häftiga karuseller. 

Så här kan jag absolut rekommendera att spendera en HEL dag. I sommar har de även öppet längre. 


Man blir glad av att bara promenera omkring i denna färgglada nästan karibisk inspirerade park. 

Har du varit på Borgabacken? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *