Mysiga Ebeltoft i Danmark

Vår första natt i Danmark tillbringades i den mysiga staden Ebeltoft. Här finns mycket att uppleva, bland annat Fregatten Jylland, som är världens största träbåt, Ebeltoft  glasmuseum  som ni fick läsa om igår och Ree Park Ebeltoft Safari, som vi också besökte och kommer i ett inlägg senare.

20140517-204522.jpg

När vi kom fram till Ebeltoft, fick vi en mysig stadsvandring i staden. Dessvärre regnade i början av promenaden, så bilderna blev inte så fina. Men det var en riktigt trevlig liten stad att promenera omkring i.

20140517-204704.jpg

Stadsvandring med barn, det funkar minsann det oxå. Barnen hittade roliga ställen att leka på och torget uppe vis kyrkan tillbringade vi mest tid och där lekte de med kanonerna en lång stund. Diana kröp in under taket medan vi lyssnade på guiden.

20140517-204838.jpg

Jag gillar verkligen att utforska små städer till fots. Det är verkligen så mycket mysigare. Det var dessutom en mycket barnvagnsvänlig stad.

20140517-205028.jpg

På morgonen efter frukost passade vi även på att gå på en mysig promenad ner till stranden och det var så vackert.

20140517-205146.jpg

Hit skulle jag definitivt vilja åka på sommaren. En lång vit sandstrand och en mysig stad.

20140517-205243.jpg

Nere vid vattnet fanns även en stor campingen, vilket är perfekt om man reser med husvagn eller husbil.

20140517-205335.jpg

Har du någon favorit stad i Danmark? Om vilken? Ebeltoft blev snabbt en av mina favoriter. En riktigt trevlig pärla vid vattnet.

Spana också in

2 kommentarer

  1. Så hyggeligt, næsten mit ”hood” du har været i, kommer du til Ebeltoft med manden engang, så må I finde hygge/nusse/kramme/kysse bænken. Ikke noget vildt, men bare en ekstra lille hyggelig detalje i den dejlige by 🙂

  2. Hej Loppi,

    Ganske flot blog! Min favorit by i Danmark er nok Århus, som er en utroligt dejlig by. Hyggelige gågader og små butikker. Fine restauranter også.

    Jeg var også i Djurs sidste år i vor sommerferie, men der var ikke så mange forlystelser – i forhold til sommerlandet BonBon-Land, som jeg besøgte også. Så denne forlystelsespark vil jeg også anbefale. Fine attraktioner.

    Men glem nu heller ikke at komme forbi København endda. Her er masser af kultur og seværdigheder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *