Sevärdheter i San Fransisco du inte får missa

Nu är jag nyss hemkommen ifrån Thailand, men drömmer såklart redan om en ny resa. En dröm jag har är att åka till Californien och resa runt där och även besöka San Fransisco. Men det får helt enkelt bli när Oscar har blivit lite större och uppskattar det mera. En road trip i Californien vore som en dröm för mig som bara har varit i New York och Florida innan. Jag har därför gjort en liten research åt er kära bloggläsare, för ni kanske tröttnar på alla Thailands, Mexico och Kanarieöarna tips, där jag har tillbringat den mesta tiden av de senaste månaderna. Så here we go…

20140225-133836.jpg

 

I amerikanska storstäder ska man absolut ha bil för att nå alla sevärdheter inom kort. USA är som gjort för människor med bil. Hämta din hyrbil i San Francisco och upplev stadens allra bästa: Branta backar, vackra stränder och såklart Golden Gate Bridge. Staden ligger i norra Kalifornien vid Stilla Havet. Ta bilen över världsberömda Golden Gate Bridge och kör in i den lilla staden Sausalitos med sina husbåtar och se över hela San Francisco från andra sidan bron. En mycket fin utsikt har du också från Fort Cronkhite. Glöm inte att ta kort på dig med bron i bakgrunden! Ingen kommer att tro att du har varit i San Francisco annars. Tänk på att undvika ”rush hour” för att inte hamna i bilkö. Är det blåsigt svänger dessutom bron ganska kraftigt och det gillar inte alla. Vid bron finns parkområdet Golden Gate National Recreation Area och Golden Gate Park, USA:s största stadspark, där det till och med finns bufflar! Hyra bil är ju dessutom välidgt optimalt om vädret inte är det bästa.

Om du har tid kör vidare till Muir Woods där man kan se Redwoods, gigantiska träd som annars endast växer i nationalparkerna flera timmars bilresa norrut.

Inne i själva staden finns det flera små saker att se och göra: Vid Alamo Square står Painted Sisters, en vacker trähuslänga som är målad i olika färger. Du kommer att känna igen husen från vykort och foton.  Och även om du har hyrbil är en färd med ”cable cars” (spårvagnen) ett måste! Ta däremot bilen genom Lombard Street, kanske världens krokigaste gata. Den är dessumtom mycket brant och du har säkert sett den på bild någon gång, men är du åksjuk är det nog ingen bra idé. Från två kullar som kallas för Twin Peaks och ligger i södra delen av staden har du en fantastisk utsikt över San Francisco och havet.  Här finner du också San Franciscos Chinatown som med sina 80 000 invånare beräknas vara en världens största. 

Fisherman’s Wharf är en riktig turistfälla, men hur som helst ett måste för dig som är i San Francisco för första gången. Här finns attraktioner som Ripley’s believe it or not, Wax Museum, Pier 39, Aquarium of the Bay och Museum of the City of San Francisco, men endast några få äkta San Francisco-bor! Kom tidigt på morgonen för att uppleva hur fiskare tar dagens fångst iland. Gillar man skaldjur hittar så hittar man flera bra restauranger på Fishermans’s Wharf. Missa inte Pier 39, en galleria på en gammal lastkaj. Här brukar hundratals vilda sjölejon ligga och sola sig.

Ta sedan en färja till fängelseön Alcatraz. Färden tar bara 10 minuter. Fängelset var i bruk till 1963 och bland annat Al Capone har suttit av tid här. Känn av atmosfären och titta in i isolationscellerna utan ljus dit man satte fångarna som överträdde reglerna. Köp dock biljetterna i god tid – det är alltid mycket folk som står i kö.

20140225-133716.jpg

 

Trött? Kör till Baker Beach, en av San Franciscos flertal stränder, gör en picknick och njut av solnedgången. Naturen i och omkring San Francisco är fantastisk. Ta bilen till en tur på måfå längs kustvägarna fyllda med spektakulära utsiker och få ett perfekt avslut på dagen.

Har du varit i San Fransisco eller Californien? Kanske åkt på en roadtrip där? Hur har det fungerat med barn? Vilken ålder tror ni är den bästa? Jag funderar på en sån här resa om kanske 2-3 år.

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Vi planerar – eller i alla fall hoppas – att göra en roadtrip längs USAs västkust om 2½ år. Då är lillebror nästan 6 år, och det behöver han minst vara anser vi för en så pass ”lång” och framförallt kostsam resa.

    Jag har intervjuat en familj på min blogg som har bilat FRÅN ÖSTKUSTEN TILL VÄSTKUSTEN I USA!! Nästan 600 mil, med tre barn i baksätet. Den artikeln är alltid i topp bland mest lästa artiklar på ”Rosita reser”. Där får man många bra tips. För min kommande bok (nån gång …) har jag intervjuat en annan barnfamilj som också har gjort en roadtrip i USA.

    Det är min drömresa. Våra döttrar skulle lätt fixa den redan nu, men det är som sagt lillebror som måste bli äldre.

    Kram Rosita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *