Varierad kost för barn?!

I veckan bär det av långt bort igen på jobb nästan 1 vecka. Inför varje gång jag är borta länge planerar jag en hel del inför veckans storhandling och lagar mat åt dem. I söndags gjorde jag ett storkok på Tagliatelle med Köttfärsås. Pasta med köttfärsås kan väl barn aldrig få för mycket av? Det är verkligen Oscars favorit maträtt. När han äter det, äter han alltid massor av mat. Det är så himla kul att se. Så jag gör gärna pasta med köttfärsås ofta, eftersom jag vet att han gillar det. Och sen gör jag storkok titt som tätt och fryser in mat åt killarna, så de bara kan ta upp och värma när de kommer hem ifrån förskolan.

Brukar du tänka ur barnens synvinkel när du lagar mat och lagar den maten de gillar? Eller lagar du varierad kost så får de ”tvingas” äta allt?

20140217-204224.jpg

Till den här köttfärsåsen och tagliatellen hade jag Falksalts nya hushållssalt som verkar bättre och nyttigare både för stora och små med mindre natrium. Tänker du på vad du har i maten du lagar? Jag köper även gärna svenskt kött eller ekologiska råvaror när jag lagar mat. Det känns på nåt sätt fräschare och nyttigare. Hur tänker du kring matlagning? Jag har fått ett helt annat tänk sen jag blev mamma och ”vuxen”.

Spana också in

2 kommentarer

  1. lite olika faktiskt. tycker det är viktigt de får äta även mat de inte alltid gillar. helt plötsligt så äter de faktiskt! frågar vad stora sonen vill ha. oftast spagetti/köttfärsås, korvstroganoff, räkgryta, lasagne. lättlagad mat, passar mig bra som inte direkt gillar att stå vid spisen. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *