Snart framme…

Dagens bilresa var så där… Gick väl helt ok! Men en sak som är säker är att vår son gillar verkligen inte att sitta fast långa stunder…. Ex flygresan hem från Thailand och även idag… När vi stannade och tankade bilen ville han såklart oxå gå ur bilen som sin pappa så det blev vilda protester!

Men med lite mutor gick det bra 😉
Vi åker ju som jag skrev inte bil långt så ofta, så det kan ju vara en av anledningarna att han inte är så förtjust i det….


Humöret har ju svängt så han satt å sura en stund m sin älskade napp och lekte med mitt te paket 🙂 Alltid nåt att roas med iaf!


Han har dessutom lekt lite med sina små leksaker, kollar på sin lilla DVD på Pippi såklart och käkat lite russin!

Hur gör ni när ni åker bil? Gillar era barn att åka bil? Vanligtvis brukar vi ju tima Oscars sova middags tid och vi hade faktiskt tänkt att åka upp till Dalarna imorn, men det är så mysigt att komma upp en fredag lagomt till fredags middagen och ännu mer kvalitétstid med familjen istället 🙂

Jo en rolig grej, tro inte att Oscar fryser. Han vägrar bara ta av dig jackan! Å först även mössan….

Knappa 30 min kvar…. Snart framme….:)

Spana också in

2 kommentarer

  1. De tycker inte att det är så kul att åka bil, min 5-åring bryter ihop och börjar tjata efter 5 minuter trots mutor, leksaker och alla favoritfilmerna. Lika spännande varje gång ;-), blir många 4-5 timmars resor varje år till släkt och på semester så då är det bara att vara utvilad och fulladdad med tålamod 🙂

  2. Vi lyssnar på sagor (Testa att börja med Mamma Mu i Stockholm, där varvas text med musik på ett bra sätt) och sjunger med barnen! Sen efter en stund bestämmer vi att nu är det ”vilodags” och så sitter vi tysta och myser ett tag, eller småpratar lite. Vi stannar alltid efter ca 1,5 tim, vartannat stopp kort (endast frukt och kisspaus) och vartannat långt (matpaus inkl leka lite på någon lekplats, tyvärr oftast Mc eftersom de har bra lekplatser).

    Vi har åkt mycket bil med barnen sedan de var nyfödda (Sthlm-Malmö) och detta upplägget sitter i och funkar bra. Vi har en regel att de aldrig får äta något i bilen. Dels för att vi aldrig småäter mellan måltiderna) och dels för att det blir kladdigt i bilen, men även för risken att sätta i halsen under färd osv. Och de har aldrig ifrågasatt det eller frågar efter något. Sen har vi även valt att de inte får se film osv. Vi känner att någonstans måste barnen få koppla av från tekniska prylar och denna ständiga underhållning som dagens barn hela tiden får. Och inte heller detta är något de efterfrågar, däremot är det första de säger ”Mamma, sätt på sagan” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *