Airbus 330 kurs!

Idag och två dagar framöver går jag kurs på flygplanstypen Airbus 330 som det företag jag arbetar för oxå flyger med. Så hela dagen har varit fullspäckad av föreläsningar om allt möjligt om vad som finns på flygplanet. Och jag har även haft lite hemstudier och pluggat lite hemma både igår och idag, imorn är det dax igen för kurs och på tisdag oxå och då har vi skriftligt prov så vi blir certifierade och får flyga den här flygplanstypen. Så nu är det minst sagt fullt ös kommande dagarna.

Många tror säker att det är rätt enkelt att vara flygvärdinna, men TRO mig det är väldigt mycket kunskaper man ska ha OM flyget och dessutom om all nödutrustning som finns ombord och självklart lär man sig vad man ska göra om en nödsituation skulle uppstå.

Servicen som mesta dels passagerarna märker av krävs det ju kanske inte lika mycket påläsning av, men det är väldigt viktigt att man är certifierad på den flygplanstypen man flyger och därefter kommer en hel del service kunskaper, men de är nästan desamma som på det lilla flygplanet som jag har flygit fram tills nu.

Jag flög detta flygplanet sist för knappt två år sedan senast då jag var gravid med Oscar, men eftersom jag inte har flygit detta flygplanet på nästan 2 år, så måste jag gå en ny kurs på det. Vilket jag tycker är jätte bra, för man glömmer ju faktiskt mer än man tror 😉

Spana också in

1 kommentar

  1. Jag är så himla impad av Er flygvärdinnor! Jag är ju HYSTERISKT flygrädd och har fullt sjå att klara en flygning. Jättejobbigt är det och det är många resor jag avstått pga min rädsla. Ju fler barn jag fått desto räddare har jag blivit… 🙁 Så att du far runt hela jorden och har det som jobb är sååå imponerad! Önskar jag hade mer av dig i mig. 🙂 Fyller ju för fasen 40 i år och skulle så gärna vilja åka någonstans i höst men måste bearbeta det ett tag. Vet att det finns kurser och sånt men har aldrig kommit mig för…

    Kram och lycka till med utbildningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *