Vandring i Paradiset Naturreservat

Ett fint naturreservat Paradiset är ett stort skogsområde där man verkligen kan vandra i tyst och orörd natur. Området ligger högt och här finns många stenåldersboplatser som låg vid stranden när landet steg ur havet efter istiden. Det finns även olika skyltar, där man kan läsa om hur det såg ut under istiden. Barnen gillade verkligen när vi läste för dem hur de var på istiden. Här finns två Natura 2000-områden, EU:s starka naturskydd Skogarna ger ett orört och lugnt intryck.  Granby, som är en av södertörns rikaste mosslokaler och Hanveden – gammalskog med vildmarkskänsla. En av de tystaste platserna hittar du vid sjön Långsjön.
Området är otroligt fridfullt tre små söta stadsbarn, var som på grönbete när de sprang runt i skogen av glädje och satt ner på trästubbar och drack saft och åt bulle. Ett riktigt härligt lördagsnöje och få lämna Stockholms storstads stress. Man är så tacksam att detta finns en dryg halvtimme ifrån innerstan.

Olika vandringsleder

I paradisets naturreservat finns fyra vandringsleder som Huddinge kommun sköter. Det är; Sameslingan Sameslingan (5 kilometer), Tornborgsslingan Tornbergsslingan (6 kilometer) och Brinkslingan Brinkslingan (8 kilometer). Dessutom Huddingeleden som utmärks med en gul fyrkant med namnet i sig. Huddingeleden följer Sörmlandsleden från väster sedan östra sträckningen av Brinkslingan norrut till Näset därefter till Granby. Så här finns flera alternativt att välja mellan beroende på dagsformen.

Vandra med små barn

Tja, har man 5-åringar som är snabbfotade och har mycket energi, så är det absolut i inga problem. Ta med lite fika eller energi så är de nöjda och glada. Skogen har mycket att erbjuda och idag var det faktiskt mammorna som ville vända halvvägs längs … x leden som var 5 km lång.

Fina grillplatser med vindskydd

Det fanns fina grillplatser på flera platser med vindskydd. Så vi ångrade bittert att vi inte tog med oss grillkorv till eftermiddagens vandring som blev senare än planerat.

Hitta hit

Slå in Vandrarstigen 3 i Huddinge på GPS:en, så kommer du direkt till parkeringen. Med buss: Buss från Huddinge station till hållplats Bruket. Gå Årtorpsvägen-Vandrarstigen 1,7 km till torpet Paradiset.

Tips på andra vandringsleder i Stockholm

Sörmlandsleden Nyckleviken i Nacka Upplandsleden Lidingö

Tips på andra utomhusaktiviteter i Stockholmstrakten

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om; 15 utomhus utflykter i Stockholm  6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar 13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad 15 tips till somriga Kungsholmen 9 tips till Vaxholm  9 tips till Nynäshamn  Rosenhill på Ekerö  Uppsala – En bubblare, staden ligger ju knappt en timme från Stockholm.   

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *