Vacker höstvandring till Fløyen i Bergen

Fløyen,

Fløyen – Bergens bästa utsikt

Bergen kallas ofta för ”staden mellan de sju fjällen”. Toppen som ligger närmast till hands är Fløyen, som ligger 320 meter över havet. Hit upp kan man naturligtvis gå eller om man vill ta den enklaste vägen så tar bergsbanan Fløibanen bara sex minuter  upp. 

För ett par veckor sedan fick jag en fantastisk vacker höstvandring till Fløyen i Bergen. Det är en otroligt fin naturvandring. Jag vandrade upp i regnet och jag önskade såklart att det hade varit en vacker vandring i strålande solsken. Höstlöven lös i all fall upp i varma gula, orange, bruna och röda färger.

Underbar utsikt

Utsikten över Bergen stad är verkligen fantastisk. Ju högre upp man promenerar desto vackrare blir det.

 

Det finns flera utsiktsplatser under vandringen upp till Fløyen, där man kan stanna och njuta av utsikten. 

 

Tyvärr regnade det mycket den dagen som jag vandrade upp och därmed är utsikten inte lika bra som en dag med strålande sol såklart. Men oavsett är det värt det. 

Getter

Något som jag missade helt när jag vandrade upp på Fløyen förra gången var att det fanns getter. De brukar gå runt fritt där uppe, men de gillade heller inte regnet, så de höll till i sitt lilla hus. 

Trollskogen och trollstig

Man får heller inte missa trollen i trollskogen. Det är fint anordnat och man kan gå på en liten stig och möta olika slags troll.

Lekpark

Det är även en bra vandring för barnfamiljer. Det finns ett par lekplatser på vägen upp som man kan stanna på. När man väl är uppe så är det flera olika lekparker och trollstigar för barn.

 

 

Orkar man inte gå de cirka tre kilometer som det är uppför så kan man såklart ta Fløibanan upp istället.

Den är öppen dagligen året runt.

Önskar du andra tips till Bergen?

Jag har varit i Bergen många gånger tidigare och det är en otroligt trevlig stad med både trevliga sevärdheter, bra shopping, trevliga restauranger och hotell.

11 tips till Bergen

Res hit

Jag reste hit med direkt flyg från Stockholm med SAS.

Andra Cityguider

Jag har skrivit en del guider om andra städer som jag har besökt.

Spana in kategorin Cityguider. 

 

 

 

 

Spana också in