Popina Vitti – En ny italiensk restaurang mitt i city

Popina Vitti

Popina Vitti – Italiensk enkelhet

Förra helgen var jag äntligen ledig och tog med mig min äldsta son till Popina Vitti, som är en ny italiensk restaurang mitt i stan.

Popina Vitti slog upp dörrarna första gången för ett par veckor sedan. Det är en prisvärd italienare, där man verkligen får mycket mat för pengarna.

Här serveras färsk pasta, välgjord pizza och riktigt bra vin från italienska regioner. Genuin aperitivo, en trevlig lokal och en barmeny anpassad för några timmars trevligt häng om man så önskar. 

Inspiration från olika italienska regioner

Italienska regioner genomsyrar menyn. Regionerna berättar varifrån Popina Vitti plockat sina rätter. Prio är dock att laga god mat, så ibland tummar restaurangen på de “klassiska” reglerna från regionerna och gör deras egna tolkningar.

Inredningen är en blandning av en mysig kvarterskrog med inslag av vackra tavlor från Italien, olivträd och italienska viner. 

 

Vi bokade en tidig lördagsmiddag efter en liten shoppingrunda och var först ensamma på restaurangen, men den fylldes på mer och mer ju längre tiden gick under lördags eftermiddagen. 

Spuntini

Vi började med lite spuntinis som det så fint heter på italienska. Lite olika sorters snacks så som pistagenötter, oliver, salami, parmesanost och bröd. Och är man på en italiensk restaurang så måste man ju dricka en Aperol Spritz, så det blev verkligen en perfekt apertivo till alla dessa goda små rätter.

Antipasti

Sedan delade vi på en väldigt god Burrata med Olivpesto,  Mandel, Olivolja som var från regionen Kompanien i Italien. 

 

Lycklig mamma. En ny italiensk restaraung med god mat och en god drink. Det kunde verkligen inte bli en bättre lördag. 

Pasta

Det var verkligen svårt att välja bland alla pastarätter, men mitt val föll på en Tonnarelli Cacio e Pepe pasta rätt som de gjorde glutenfri med Pasta Penne. Den serverades med Pecorino, Parmesan, Svartpeppar  och kom från regionen Lazio.

Sonen blev sugen på en Spagghetti alla Chitarra Con Polpette, när han såg bilden på rätten och det var ett bra val sa han. Det var lagom stora portioner och även väldigt prisvärda rätter. Mellan en hundring och två, för en pasta rätt. 

Desserter

Jag tycker nästan alltid man blir sugen på något sött när man äter pasta, så vi kunde inte låta bli när de hade så goda desserter. Jag ville ha en Torta Caprese som var en glutenfri Chokladtårta med Créme Fraiche  från Kampanien. Sonen har en förkärlek till Tiramisu och ville absolut ha den. Den serverades med Mascarpone, Kaffe, Savoiardi, Kahlúa  från regionen Veneto.

Öppettider

MÅNDAG–TISDAG 11.30–22.00
ONSDAG–TORSDAG 11.30–23.00
FREDAG 11.30-00.00
LÖRDAG 16.00–00.00

Popina Vitti passar såväl unga som gamla, både till lunch eller som en längre middag. Läget är verkligen centralt och man har nära till allt. Är man bara i Stockholm några timmar och kanske ska med ett tåg eller en buss senare, så har restaurangen ett utmärkt läge och är helt klart värt en omväg. 

Hitta hit

Klarabergsviadukten 61

Närmaste T-bana: T-centralen

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Nu är det kanske inte uteserveringarnas högtid. Men vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner i september? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm?

Kommentera gärna med något tips. Det är alltid skoj med nya restaurangtips.

 

Spana också in