Tapaskväll på Boqueria Stockholm

Boqueria

En trevlig kväll på Boqueria

Gillar du tapas och spansk mat lika mycket som mig så får du verkligen inte missa Boqueria Stockholm.  Här serveras riktigt god spansk mat och det mesta som man kan tänka sig finns med på menyn. Eftersom jag kan lite spanska och var i Spanien förra veckan senast, så känner man igen de flesta rätterna på spanska. Men det finns naturligtvis också en meny på svenska. 

 

Mingel

Boqueria Stockholm hade igår ett mingel där det bjöds på trevliga spanska drinkar och andra drycker. Jag var där med härlig Premium gänget och vi hade en oförglömlig kväll tillsammans, och åt middag kvällen till ära. Så vi började ute på deras uteterass i solskenet med både drinkar och god cava. 

Titt som tätt kom de de ut med trevliga spanska specialiteter. 

När vi väl satt oss till bords åt vi alla möjliga olika sorters tapas, alltifrån goda ostar och Pimientos de Padrón till fisk, kyckling och kött tapasrätter. Variationen var stor och allt smakade riktigt god. Jag älskar verkligen att äta tapas. Det är så trevligt att äta flera olika rätter, plus att det är ett perfekt sätt att dela på flera rätter när man är ett stort gäng. 

 

Friterad bläckfisk med aioli och lime är kanske egentligen inte min favorit. Men jag smakade av allt och de var goda. 

 

Grillad avocado med fetaost, salsa verde, pinjenötter,  piquillo blev min favoriträtt. 

Likaså skalade gambas med vitlök, chili och vitt vin. Det är liksom alltid ett säkert kort när man äter tapas. 

Sedan kom det in olika sorters kött och korvrätter med olika sallader. Ja, ni ser nog hur gott det ser ut. Ta tillfället i akt och boka din nästa middag där!

Desserter

Till dessert så delade vi på en bricka med ett urval av deras desserter, alltifrån klassiska Churros med chokladkräm, dulce de leche, vaniljglass till olika sorters sorbetglass och chokladfondant.

Det var minst sagt en riktigt trevlig kväll med ett underbart gäng. Hit vill jag verkligen gå igen. 

Hitta hit

Boquerian ligger i MOOD Gallerian
Jakobsbergsgatan 17

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Vilken är din favorit restaurang i Stockholm?

Spana också in