Rhodos tips!

Jag har fått några frågor om våra Rhodos resor och våra hotell som vi har bott på, som jag såklart med glädje svarar på!

”Hej!
Jag brukar läsa din blogg och tycker den är väldigt intressant att följa om alla tips om olika resemål och annat 🙂
Nu är det så här att vi funderar på att boka en resa i slutet av september till Rhodos! Vi har tidigare bott på Atlantica Aegean Park ( för 2,5 år sedan) och var jätte nöjda, men tyvärr i år har vi inte så mycket pengar att lägga på en resa, vi totalrenoverar vårt hus men känner ändå att vi behöver en semester i allt bygge.

Så min fråga är till dig, jag såg att ni hade bott på Hotel Mare Blue Cosmopoltian! Är det något du kan rekommendera??
Är det barnvänligt? Maten och rummen bra/fina? Man behöver ju alla tips. De man kan läsa  på nätet har varit innehållet bra och dåliga erfarenheter om detta hotell. Jag tror inte det är lika fint som det förra hotellet vi bodde på, men tyvärr styr pengarna nu. Men man vill ju ändå ha en bra semester….
Vi har hittat en resa dit via Solresor. Det är jag, min sambo och vår 1,5 åriga dotter + våra föräldrar som ska åka!

Tack på förhand!!
/ Anny”

Jag har ju bloggat en hel del om våra Rhodos resor tidigare som vi var på i höstas och båda var riktigt nice såklart.

Men den första resan till Atlantica Aegean Blue som jag gissar är ett syster hotell till det hotellet ni bodde på Atlantica Aegean Park, var faktistk väldigt mycket bättre i jämförelse med Mare Blue Cosmopolitan. Men i det stora hela så var vi ju såklart jätte nöjda med Mare Blue Cosmopolitan 🙂

Först och främst när vi kom till hotellet, Mare Blue Cosmopolitan, så fick vi ett dubbelrum med liksom delad terass, dvs att man hade sin egen terass, men att det var fritt fram att springa ut och springa omkring på en stor yta, vilket vi inte tyckte var särskilt bra eller barnvänligt, så vi fick flytta från huvudbyggnaden med havsutsikt, till annexet med utsikt mot huvudbyggnaden istället, men med en balkong med ett räcke, så vi kunde hänga på balkongen på eftermiddagarna utan att Oscar sprang maraton iväg, då han var 15 mån. Så det tycker jag är A och O att man har.

Maten och barerna var helt ok. I jämförelse med Atlantica Aegean Blue som vi bodde på 3v innan, så var ALLT där mycket fräschare och mycket bättre, svårt att jämföra eftersom det var ett mycket större och nybyggt resort hotell. Maten där var ju utomordenligt bra och väldigt varierad och nya teman på maten varje kväll.

På Mare Blue Cosmopolitan tyckte min make att maten  (frukost, lunch samt middagsbuffé) var fantastiskt bra, då han inte var med på den tidigare Rhodos resan, så den var absolut bra, men inte lika bra som innan. Men med tanke på att vi endast betalade 3995 kr per person på Mare Blue Cosmopolitan så tyckte vi att det var riktigt prisvärt med flyg, hotell och mat och dryck.  Atlantic Aegean Blue semestern kostade nästan dubbelt så mycket, så då är det klart att saker och ting var bättre där. Man får ju liksom vad man betalar för.

Det som var ett stort minus med barnpoolen var att den var 60 cm, dvs att Oscar som då var 15 månader INTE kunde gå runt i den själv…. På Atlantica Aegean Blue så var barnpoolen 40 cm, så där gick han runt med sin simring och sina armpuffar själv och lekte mest hela dagarna och jag satt på poolkanten och solade. Medan vi här hela tiden fick bada med honom och vara nära honom när han badade, då han inte kunde gå i och ur själv…så det blev vi ju såklart besvikna för från början . . .

En annan sak är ju att stranden är väldigt stenig, så vi var på stranden bara 2-3 ggr på hela veckan, då vi föredrar sandstränder, men det visste vi i och för sig innan, men så man bara vet det. Och det blåser även mycket MER på Ixia sidan är på Rhodos östkust. Så det är ju en annan anledning varför man kanske hänger vid poolen istället.

Summan av kardemumman; jag skulle självklart ABSOLUT gärna åka tillbaka till Mare Blue Cosmpolitan och rekommendera det, men det är nog inte mitt första hands val, men det var verkligen prisvärt. Det ligger ju även välidigt nära Rhodos stad om man vill åka in dit ett par kvällar och strosa omkring.

De hade ju även ett litet miniland där Oscar hängde lite, då vi var med honom, men han kunde leka med leksaker där, rita och gunga och sen var det ju minidiscon varje kväll med massa internationella sånger, så där hängde vi varje kväll och Oscar tyckte det var jätte kul 🙂

Skriv gärna fler frågor om du vill 🙂 Hoppas du fått veta det du vill Anny?!

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej!
    Jag skulle vilja ha resetips till Turkiet, då jag tänkt åka dit med min lilla familj nästa vår. (det är planen iallafall, men först blir det bebis i augusti i år) 🙂 Har planer på Side då jag hört gott om det, vad kan du rekommendera? Och vid resetillfället e vår plutt 8-9mån. Tusen tack för din blogg, alla tips och allt! Älskar den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *