Furuviksparken och årets nyheter 2019

Denna tiden på året är alltid så rolig. Nöjesparkernas invigningar avlöser varandra och det är alltid lika roligt och vara på plats bland de första och se årets nyheter. Igår rullades röda mattan ut uppe i Furuvik och vi var såklart på plats för en rolig och fartfylld dag med barnen.

Entré och åkband

Furuviksparken är egentligen uppdelad i två delar. En entré till själva parken som ligger på 229 kr för barn från 3-12 år och 259 kr från 13 år och uppåt. Vill man sedan åka karuseller i deras tivoli så betalar man 199 kr för ett åkband eller köper kuponger. Har man exempel ett barn som bara vill se djur och inte gillar karuseller kan man bara nyttja själva parkens del. Under sommarmånaderna brukar även poolområdet ha öppet. Vi har dessvärre aldrig varit där mitt i sommaren och badat, men nästa gång kanske.

Djurparken

Furuvik har många djur och djurparken är uppdelad i olika delar. Vi började med att besöka schimpanserna som alltid brukar vilja visa upp sig och sedan vidare till gården där barnen fick gå in i hagen och klappa djuren. För dit ville barnen gå. Barn älskar ju ofta att få komma nära djuren. Även kamelerna gillar ju att vara närgångna.

Denna gången var vi bara en knall timme i själva djurparken för de stora killarna (9-åringarna) såg fram emot tivolit och att åka radiobilarna.

Förra året var jag där med bara min lilla och då fokuserade vi nästan bara på djuren i Furuvik.

Tivolit

Tivoli delen ligger inbäddad i en mysig grönska i Furuviksparken med ett 15-tal olika åkattraktioner för stora och små.

Årets Klassiska nyhet – Radiobilarna

I år 2019 har radiobilarna kommit tillbaka till Furuvik som årets klassiska nyhet. Det var verkligen en höjdare som åkte flera gånger. Dagens höjdpunkt blev även när de fick kändis spotta och se när Benjamin Ingrosso med crew åkte själva en omgång,

Många roliga åkattraktioner

Det finns flera roliga åkattraktioner. Jag tyckte Spökjakten var riktigt kul och vann överlägset över kidsen. Kanske inte så smart av mamman. . .

Åkattraktioner för yngre barn

Furuviks tivoli är relativt bra fördelat med både åkattraktioner för större och mindre barn. Vår nyblivna 3-åring åkte i år också karuseller för första gången om och om igen. Det var verkligen en stor fördel att vara på plats vid öppningen för då hann vi åka nästan alla karuseller innan lunch och det var knappt några köer.

Favorit karusellen blev bilarna som han gärna körde runt sin mamma i.

Även tigern eller djurkarusellen som bara snurrade runt runt var skoj.

Restauranger

Furuvik har ett varierat utbud av restauranger alltifrån Thaimat i djurparken till fastfood. Vi åt lunch på Cirkusrestaurangen som hade de mesta som barn gillar. Alltifrån kebab, hamburgare till pasta bolognese, pannkakor och vegansk mat. Det fanns något som passade alla i vårt sällskap. Tips ät lunch innan 12. Sen blev det snabbt fullt och svårt att finna ett bord.

Hitta hit

Furuviksparken ligger naturskönt vid Östersjön ca 1 mil söder om Gävle efter riksväg 76. Det smarta med Furuviksparken är att den ligger precis vid en tågstation och vid en hamn så har man ingen bil kan man åka både tåg och båt hit.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *