Furuviks invigning för säsongen

Igår hade Furuvik sin premiär för året och röda mattan rullades ut och vi var inbjudna till invigningen av Assefa Communication. Det var en storslagen invigning och dagen bjöd på strålande väder, parken var i stort sett fullsatt och dagen till ära spelade även Samir & Victor i parken. Vi tog med oss min kusin med barn och hade en väldigt mysig dag tillsammans.

Schimpanser

Furuvik är en väldigt grönskande och fin park. Första anhalten för oss blev schimpanserna. Vi höll aldrig komma härifrån för min lilla 2-åring tyckte det var så spännande. De promenerade omkring och gjorde en massa läten.

Lycklig kille i kläder från Geggamoja.

Flodfärden

Vår favorit i parken blev flodturen som vi åkte flera gånger.

Vi spanade in de söta alpackorna, fina flamingos och andra ståtliga fåglar.

Vädret kunde verkligen inte ha blivit bättre.

En mysig båttur med kusins tjej.

Kamel matning

Vi lyckades precis tima när kamelerna fick sin mat och fick även lära oss om kamelerna. När man är i en djurpark rekommenderar jag starkt att gå på deras matningar eller visningar, för man går även lära sig otroligt mycket om djuren.

Dessa kameler fick dagen till ära äta kvistar och grenar. Det tyckte min lilla son såg så gott ut, så han tog sig också ett smakprov!

Tivoli

Furuvik har ett relativt stort och fint tivoli. Gårdagen spenderade vi mesta dels i djurparken som min lilla älskar. Vi hann bara åka en karusell för det var galet långa köer. Alla ville helt enkelt gå på Furuviks premiär eller var det kanske de populära Viktor och Samir som lockade…

Ett par spel hann vi med också. Ni vet ju jag som aldrig vinner, vann faktiskt två priser. Total lycka för min lilla.

Vi gillar verkligen Furuvik. Men vi hann långt ifrån med allt vi ville. De har flera nyheter för i år och det är bland annat Spökjakten som jag är helt övertygad om att min äldsta son skulle gilla och sedan har de byggt ett Havshotell som ser super mysigt ut. Vi skulle gärna åka dit igen i sommar och spendera en natt på hotellet och gå i parken när vattenlandet har öppnar.

Har du varit i Furuvik någon gång?

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *