Chodovar ölspa och Wellnessland i Tjeckien

På bilden är jag, Helena från FreedomTravel , Gunilla från 4000 mil, och Daniella från Discoveringtheplanet.

Chodovar ölspa

Att gå på ölspa i Tjeckien är väldigt unikt för landet och nästan ett måste om man gillar både att gå på spa och dricka öl. Under vår resa till västra Tjecken besökte vi ett av de populäraste ölspa’n.

Första ölspat i Tjeckien

Det var Tjeckiens första ölspa och tillhör Chodovars ölbryggeri . De har skapat ett helt Öl Wellnessland, som innefattar deras familjebryggeri från 1200-talet, ett wellnesshotell, ett ölmuseum, flera restauranger och deras omtalade ölspa.

Deras ölspa öppnades 2005 och tar främst emot gäster via bokning online.

Avkoppling med Chodovar öl

Man bokar ölspat i en timme och man kan vara högst sju personer samtidigt, då de har sju badkar och sängar att vila på efteråt.

Spabehandlingen omfattar 20 minuter i ett varmt spa med riktig mörk öl. Denna behandlingen med öl innefattar mycket B-vitaminer och är främst väldigt bra för håret och naglarna. Men även för huden.

Under tiden man ligger i badet får man en stor Chodovaröl från deras egna bryggeri.

Mörkt rum med god öl

Efter 20 minuter i badet får man ta på sig sitt lakan och förflyttas till deras relaxavdelning, där man blir inbäddad i filtar och ska torka i, så även ölen från badet torkar in i huden för en mjukare hud.

Under tiden gör man ytterligare en stor öl om man önskar för att koppla av ännu mer.

Pris

Det kostar 690 CZK (ca 300 SEK) för ölspa 1h och då ingår två öl om man vill.

Fakta

Man får inte ha på sig några badkläder i spat av hygieniska skäl. Och man har bara sitt vita lakan på sig till och från spa badet. Man har skynken så man ligger helt ensam om man vill eller har öppet mellan draperierna om man vill.

Har du besökt ett ölspa någon gång?

————-

Denna resan görs i samarbete med Visit Czech Republic, men tankar, åsikter och bilder är helt mina egna.

Spana också in

5 kommentarer

  1. Vad kul med ölspa, vi tänkte prova detta när vi var i Riga, men tyvärr så räckte inte tiden till! Men det är något som jag måste prova ngn gång!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *