Tulums Mayaruiner

En välkänd bild från Tulums Maya ruiner är denna;


Jag har sett den på flera sidor på nätet. Men denna gången är jag fotograf själv! Det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga att vandra runt kring alla Maya ruiner i den stora parken i Tulum.


Riktigt välbevarade ruiner och härlig växtlighet med otaliga ödlor eller varaner.


Dock var området mycket större än jag trodde och det var både varmt och svettigt att gå omkring och kolla och hur mycket folk som helst och köer längs vissa gångar. Visst var det Barnvänligt och man kunde även gå med barnvagn nästan överallt. Men jag skulle aldrig ta med Oscar dit. Han känns alldeles för liten och man såg på de få skuggplatser som fanns trängdes föräldrar med sina barnvagnar.


Det är verkligen fantastiskt att allt har bevarats så bra. Kan starkt rekommendera att åka hit när man är i Mexico. Först Maya ruinerna och sen stranden är en perfekt dagsutflykt!

När man kom till Tulum kunde man välja om man ville åka ett litet tåg (mot avgift) ner till ruinerna eller gå. Vi promenerade ner. Sen var det en gigantisk kö för att gå in i själva parken som kostade 57 pesos (ca 30 kr). Där kunde man välja om man ville köpa till en guidad tur, men vi valde såklart inte det. Men det gick att läsa sig till vad det medta va på både spanska och engelska. När man gick ut ut parken kunde man antingen gå till Public Beach som låg väldigt nära. Men vi valde ju som tidigare nämnt att åka, ta taxi 5 min, till den populära och omtalade Playa Paraiso.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *