Utlandsresekort

Med bland biljetterna och viktiga papper finns såklart oxå vårt Utlandsresekort med vår reseförsäkring;


Vi har en relativt bra reseförsäkring via vår hemförsäkring så detta kort reser jag aldrig utan, då risken att bli sjuk på en semester är ganska stor…. I alla fall i vår familj, då Oscar snittat och vart sjuk ca 1 g i månaden det senaste 1,5 året….

För er som hängt med i min blogg ett tag så vet ni ju att Oscar blev jätte sjuk i höstblåsor och hög feber och blev ordinerade att ligga inne i 5 dar av vår Thailands semester. Jag har nog glömt att berätta hur det gick med reseförsäkringen. Men IF har ett Max tak att en av föräldrarna får Max 700 kr per dag som man måste vara inne med sitt barn, så vi fick tillbaka 700 kr x 7 dagar, då Oscar var sjuk 2 dagar innan vi gick till läkaren oxå, så jag yrkade att få tillbaka pengar för det oxå. Det täckte ju såklart inte vad resan egentligen kostade, men dryga 5000 kr är ju bättre än inget att få tillbaka?!  Hade vi köpt en tilläggsreseförsäkring TROR jag nog att vi skulle ha fått tillbaka ÄNNU mer pengar och kanske hela resans pris för en av föräldrarna. Så blir barnen sjuka så lönar det sig verkligen att ha en bra reseförsäkrning. Vi fick ju oxå nästan 800 kr tillbaka för hans sjukt dyra läkarbesök i Thailand oxå. Det är definitivt inte billigt med läkarvård utomlands så res aldrig utan reseförsäkring!!!

Det skulle inte förvåna mig om han blir sjuk på denna resan oxå……. Men vi får verkligen hoppas att hela familjen får vara friska?! Vi har ju vart sjuka hur länge som helst i maj hela familjen.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *