Nestlé välling & gröt event

Nu på morgonen har jag vart iväg på ett frukost event med Nestlé välling och gröt. Det var riktigt intressant att få veta mer om vällingens historia och om hur mycket välling barn verkligen dricker. Visste ni att svenska barn dricker tillsammans över 57 000 liter välling per dag?!


Nestlé välling finns i många olika sorter och för olika åldrar såklart. Anledningen att det är olika åldrar på vällingen är ju bland annat för att det är olika näringsämnen i vällingen och ju äldre barnen blir desto mer näring behöver ju barnen få i sig såklart. Oscar började faktiskt dricka Nestlés majsvälling när han var 6 månader. Ett smart tips är att alltid ha med sig majsvälling på resan om barnet blir magsjukt, då majsvällingen är den mest skonsamma för barnets mage.

Ni har väl sett Nestlés nya och fina förpackningar och dessutom smartare förpackning vad det gäller gröten att den är lättare att öppna och stänga om man ska ha med den på resan eller i handväskan.
 

Med mig hem fick jag några förpackningar att prova deras 24 månader välling. Oscar fyller ju snart 2 år och jag har faktiskt inte provat den ännu, så det ska bli spännande och se vad han tycker om den oxå.

På pressfrukosten hade Nestlé även med sig sin egen dietist Jenny, så jag passade på att fråga lite om det är ok att en 2-åring äter 2 välling flaskor per dygn, då Oscar ofta äter en flaska när han ska sova och även ofta en flaska tidig morgon runt 5 tiden när han brukar vakna och sen somna om. Och det var jätte bra att han gjorde de, då man får i sig otroligt mycket bra näring och bra näringsämnen just via vällingen.

Så det var ett väldigt intressant och givande event. Å glöm inte när ni ska ut och resa så finns det inte välling att köpa utomlands! Så det är viktigt att ha med – packa hellre med för mycket välling än för lite välling när ni är ute och reser. Jag minns nu i Thailand när vi var borta i 16 dagar och Oscar blev sjuk, det enda lilla han åt på 3 dygn när han var som sjukast var just vällingen. .  .  Så där var jag riktigt glad att jag tog med mig 2 förpackningar välling. Nu när vi bara ska vara borta 8 dar hoppas ja att en förpackning välling räcker och att han hållr isg frisk ?!

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *