Sigtuna Stiftelsens Julbord 

Att jag älskar julbord och julmat vet ni ju redan om. Igår avnjöt jag årets sista julbord på restaurang på mysiga Sigtuna Stiftelsen


Jag, Diana och min lilla bebis tog oss en dagsutflykt till mysiga Sigtuna med både julmarknad och lyxade till det med julbord då vi båda älskar mat. En perfekt dag för vänninemys och hinna prata om livet. Sigtuna Stiftelsen ligger mysigt beläget ca 5 minuters promenad ifrån gågatan. Julbordet började med den sedvanliga glöggen som fördrink. Det var så avkopplande att avnjuta glöggen och blicka ut mot deras trädgård och se solen sakta gå ner. 

Deras julbord var typiskt svenskt och traditionellt. Flera olika sorters sill, lax, korvar, ostar, kallskuret, sallader till förrätt. 

Några  varma men goda varmrätter som hemmagjorda köttbullar, omelett, morotslåda, prinskorvar, Janson och revbensspjäll njöt vi av. 


Till dessert fanns både ett efterättsbord med klassiska juliga efterrätter som ris ala malta, fruktsallad, saffranskaka och ett bord med flera olika sorters julgodis. Jag och Diana som älskar desserter njöt verkligen av de goda smakupplevelserna. 


Sigtuna Stiftelsen har jag tidigare aldrig besökt men det lockar verkligen till ett besök under sommarhalvåret med den härliga trädgården och miljön. De har även hotell, så Sigtuna är absolut värt en liten weekend. 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *