Glöggmingel, julmys och julbak

Jul, jul strålande jul. Jag fullkomligt älskar denna tiden på året. December är en av mina favorit månader förutom sommar månaderna. Trots att vi flydde för exakt 1 år sedan idag och firade jul i Thailand, så känns ändå vårt beslut att stanna ”hemma i Sverige” i jul bra. Vi hade ju en resa till Thailand även bokad till denna jul, men som jag skrev tidigare så bestämde vi oss för att fira med våra nära och kära i år. Man vet aldrig vad framtiden visar… sedan blir det troligtvis desto fler resor 2020.

Glöggmingel hos Dominika

Lagom till första advent var jag hembjuden till Dominika Peczynski på ett glöggmingel där hon bjöd på Glöet – en mousserande cava glögg. Den var riktigt god och finns både i vit och rose mousserande Cava glögg med juliga smaker.

Glöet – mousserande glögg

Glöet passar både till sötsaker som till ostar och julskinka. Jag åt allt till när jag var på glöggminglet hos Dominika.

Sedan har jag köpt hem detta till glöggminglet vi skulle ha haft i helgen, men våra gäster blev sjuka. Men maken och jag delade på en flaska istället. Jag gillar mycket att det inte var för sött som många glöggar kan vara.

Perfekt till jul

Nu har jag handlat ett par flaskor även till jul också. Jag ville passa på så de inte tar slut.

Annars har glögg minglet avlöst varandra och vi har hunnit med minst ett varje helg, vilket är jätte roligt.

Julbaket och julklapparna är så gott som klara och granen är klädd. I veckan vankas julavslutning i kyrkan på sonens skola innan det bär av på jobb till andra sidan jordklotet innan det är dags för en lång härlig julledighet med familjen. Som jag längtar…

Vad gör ni i jul? Har ni också tagit lång ledigt?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *