Hur var det att fira jul utomlands?

Jag har fått många frågor om hur det egentligen var att fira julen utomlands och utan våra nära och kära.

Många funderingar innan

Som ni vet hade jag väldigt mycket beslutsångest innan vi bestämde oss ordentligt för att resa till Thailand. Och jag fick ångest om det skulle vara sista julen jag kunde fira med min mormor och farmor. Hur skulle barnen reagera när de inte fick fira med sin mormor, morfar, farmor och kusiner som de brukar.

Avgörande

Det avgörande blev ändå att vi insåg att vi skulle inte kunna få till en längre vinterresa till något långväga resmål, om vi inte reste under jul och nyår och sonens jullov.

Dels för att maken har begränsat antal semester dagar per år och nu behövde han bara ta 7 semesterdagar så var han ledig i 18 dagar. Jag tog ut föräldrarledigt för yngsta sonen.

Sedan har ju vår äldsta son skolplikt och får endast ledigt 10 dagar per läsår på den skolan som han går på. I och med resan över jullovet, så behövde han endast ta 4 dagar ledigt från skolan.

Lyckad resa

Att resa bort under julen blev ändå verkligen riktigt lyckat för oss alla. Barnen verkade faktiskt inte bry sig särskilt mycket ändå. De fick julklappar ändå och vi pratade på FaceTime med nära och kära under julen och fick fina bilder hemifrån på julfirande. Klart vi saknade våra familjer. Men vi hann ju även fira ”lilla julafton” två gången innan avresan med julklappar, julgran och allt som hör julen till.

Julfirandet i Thailand

Sedan gjorde personalen på Sunwing Kamala Beach allt för att vi skulle ha en så bra julafton som möjligt. Och de lyckades verkligen riktigt bra. Med alltifrån dans kring julgranen på stranden till att Tomten kom på kvällen och delade ut julklappar till alla barnen.

Så ja, nu går vi redan i tankar på var vi ska fira jul nästa år. Thailand var riktigt bra, så jag måste erkänna att jag har redan sneglat på resor till Thailand igen denna julen.

Men vi får se vad som händer i livet. Man vet ju inte hur framtiden ser ut. Men tanken finns där. Julen i Thailand var grym.

Ännu en av mina drömmar blev till verklighet. Och denna gången var de faktiskt makens förslag.

Har du firat jul utomlands någon gång? Eller har du planer på det?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *