Jamaica med barn

Efter att ha varit på Jamaica i helgen blev jag verkligen jätte sugen på att åka dit själv på semester med min lilla familj.

Nu har jag ju inte sett jätte mycket av Jamaica på nåt sätt. Men med det lilla jag hann se, så blev jag jätte sugen att besöka denna paradis ö i Karibien igen. Vi landade ju på flygplatsen i närheten av Montego Bay och åkte bara ca 20 min till vårt hotell.

Men generellt efter ett blixtbesök på Jamaica så ser jag ändå några fördelar med att resa till Jamaica med barn;

1. Det går direkt flyg hit. Man slipper byta flyg. Du kliver på flyget tidigt på morgonen, barnens är kanske trötta och sover en del. Flygresan till Jamaica är 11,5 h dit och ca 10,5h hem.

2. Tidsskillnaden är ”bara” 6h tillbaka. Men jag minns när vi var i Mexico förra året att man blir väldigt morgon pigg och får ut mycket mer av dagen på plats. Man möter ljuset på morgonen och kommer i säng i tid på kvällen. Perfekt för en barnfamilj skulle jag säga.

3. Montego Bay är en lång finkornig sandstrand, som är ganska lång grund och heller inte så mycket vågor (i alla fall inte bär jag var där). Så stranden kändes väldigt barnvänlig.

4. Montego Bay ligger nära flygplatsen. Alltid skönt att inte ha så lång resa till hotellet när man kommer fram till flygplatsen. Skulle jag resa med familjen till Jamaica skulle jag nog gärna välja ett Family Comfort hotell Iberostar Rose Hall Suites  med Ving, som är det barnvänligaste hotellet jag kan hitta på ön. Jag föredrar gärna hotell som har barnpool, ligger nära stranden, har lekpark. Här finns även internationell barnklubb och vattenrutchebanor om man gillar det.

5. All-inklusive tycker jag är en stor fördel när man reser med barn. Barnen kan gå och hämta vatten / läsk / glass själva. Man kan ofta välja olivs restauranger efter tycke och smak. Det finns helt enkelt något som passar alla.

Jag fick dock en känsla av att det generellt är ganska fattigt. Så man bör verkligen passa upp på sina värdesaker ordentligt, när man befinner sig utanför hotellområdet.

Det var verkligen en paradis känsla av att vara där. Karibien är ju Karibien och det är ju väldigt mysigt och vackert. Jamaica sägs också vara en av Karibiens vackraste öar. Vi passerade ett färgglatt shopping center i närheten av Montego Bay som jag göra skulle besöka nästa gång jag kommer dit.

När vi gick utanför hotell området vi bodde på, fanns det direkt försäljare och små stånd som ville sälja saker till oss…

Det sålde såklart typiska turistsaker och det var heller inte särskilt dyrt.

Bilder säger mer än ord. För mig var Jamaica ett nytt paradis. Jag hoppas verkligen jag kommer att resa dit igen i framtiden och hoppas kunna få uppleva mer av ön.

Har du besökt Jamaica? Kan du tänka dig att besöka ön?

Spana också in

6 kommentarer

  1. Jag var där 1992 och det jag tyckte var lite jobbigt var att det var väldigt många påtända människor som var ganska påträngande och ibland riktigt läskiga. Så jag skulle nog vänta med att ta med barnen dit faktiskt. Det är ganska skräpigt, men god mat och en del kul grejer att se. Å vill man dyka är det väldigt bra vatten för det.

  2. Karibien är ju bara fööör härligt! Men har tyvärr hört ganska mycket negativt om just Jamaica :/ Hög kriminalitet, mycket droger osv.. Kram

  3. Jamaica är super nice, jag var där nästa 1 månad bodde dock inte på hotell utan med locabefolkningen. Jag bodde hos en väns familj i kingston. Jag reste helt själv och njöt av kulturen, människorna är otroligt gästvänliga bjuder mycket på det dom kan, super god mat. Jag tror absolut att resa med barn är super ditt särskilt om ni satsar på norra sidan av ön med alliclusiv. Största kriminaliteten är ju i kingston jag märkte inget utav den men man går ju inte ut med flashigaste väskan å buntar med kontanter Inget att oroa sig för. Droger finns men skulle säga att man ser mer droger som är tunga i tex oslo, bor numera i norge och det är mer öppet här, weed kan man käna lukten av ibland men jag varken röker eller driker vilket dom respekterade. Lycka till hoppas ni hittar något å njut av god mat och frukt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *