Flyga ensam med 2 barn 12h ?

Skulle du kunna tänka dig att flyga ensam med TVÅ små barn som är 2 och 4 år gamla? I skrivande stund, så har jag världens ångest för att resa med mitt lilla busfrö 12,5 h och då är vi ändå två vuxna som kan turas om…. Jag beundrar min vän som har rest till Thailand ensam med sina busfrön. Dock är hon rätt resvan, då de har bott i Singapore tidigare och hon reste mycket ensam med den första sonen. 

Jag fick ären att vara gästbloggare på Linas blogg. Lina är en gammal vän sen 25 år tillbaka så det är rikigt kul att få skriva ett inlägg på hennes populära blogg. Jag jobbar också inom resebranchen sen 13 år tillbaka och har gjort en hel del resor. Jag har 2 barn som är 2 och 4 år och jag har rest med dem mycket ensam då vi bodde utomlands i 5 år. Vår sista resa gick till Hua Hin, Thailand innan jul/nyår förra året. Min man fick lov för mig att åka ner en vecka innan och spela golf med några vänner då Hua Hin är ett golf paradis. Finns otroligt bra och fina banor där enligt honom. Iallafall så åkte jag ner med mina extremt vilda killar. Folk runt omkring mig sa att hur jag kunde utsätta mig att resa ensam med barnen men jag trodde att det inte skulle vara så farligt jobbigt men där hade jag FEL. Det var en hemsk resa men idag kan jag skratta åt den. Vi skulle resa med direkt flyget med Thai Airways till Bangkok. Deras flyg går alltid kl 1340 och bara där hör man ju att det är en mardrömstid. Ingen av barnen vill ju sova den tiden på dygnet. Jag trodde faktiskt att de flesta flygbolag hade tv i stolarna men nej då inte Thai. De hade en stor film duk ca 10 meter från våra stolar och inte tittade barnen på den. Första timmen hade vi gått igenom de 10 böckerna som jag hade med mig. Tog då fram datorn som jag hade tagit med och det visade sig att jag hade dåligt med batterier i den så efter en halv film så dog den. Ja men då var det ju bara 8 timmar kvar på resan. Ja vad gör man i 8 timmar själv på ett flyg med två vilda barn som inte kan sitta still en minut. Båda barnen somnade ca 45 min var på hela den resan men de sov i omgångar så själv sov jag inte en minut. Väl framme efter den flygresan så var jag glad att jag hade klarat det. Men då visade sig att vi skulle åka taxi i 3-4 timmar för att komma till Hua Hin. Mina barn brukar alltid somna när man kör så jag trodde inte det skulle vara några problem. Men nej då de sov inte en minut på den bil resan. Så det var bara att börja sjunga barn sånger och läsa om böckerna. Själv var jag som en zombie..  Resan tog mig 26 timmar från dörr till dörr ensam. Kommer aldrig i hela mitt liv att göra om detta. Skulle det av någon anledning hända igen så har jag lärt mig mig en hel del och det är att ha en full laddad dator eller ipad med mig, flyga med ett bolag som har tv i stolarna, ha med mig lite mellanmål och inte bara godis då barnen blev helt speedad av det och välja flyg som går på kvällen…

Jag beundrar verkligen min vän som ändå vågade och gjorde detta. Jag tror faktiskt inte att jag själv skulle ha gjort det. Imorgon får du läsa om deras semester i Hua Hin 🙂

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *