Bilresor med småbarn

Den här gången vi reste till och från Dalarna gick det faktiskt utomordentligt bra med Oscar. Han gillar ju inte att sitta still för länge eller åka bil för länge och det tar närmare 3h att köra till Dalarna, då det är 20 mil och såklart beror det på trafiken oxå…


Sitta still i 3h i streck är rätt länge. Själv gillar jag ju heller inte att sitta still för länge, så jag laddar alltid med massa tidningar eller försöker vila lite. Det bästa köpet vi har gjort inför våra bil och flygresor är i alla fall Oscars DVD 🙂 Vi är så himla nöjda med den. På vägen till Dalarna kollade vi på Oscars nya film Mamma Mu;


Filmen var verkligen jätte bra och passade perfekt för en 2-åring. Knappt 1h lång och lagom att kolla på i bilen!


Sen hade jag faktiskt med mig lite mat / mellis oxå. Ett smart tips är kalla köttbullar i en burk. Oscar gillar det jätte mycket. Eftersom vi åkte precis vid Oscars middags tid blev det lite dumt, men 5 kalla köttbullar, en banan och lite russin och festis funkar ju alldeles utmärkt till middag när man är på resande fot!

Hur brukar ni göra när ni åker bil på längre bilresor med era barn? Jag gruvar mig lite för den långa bilresan ner till Västkusten i sommar… Men jag tror faktiskt vi åker ner på kvällen när Oscar eller vi har ätit middag så sover han förhoppningsvis hela vägen ner, vilket brukar ta ca 6h och sen får hans farmor gå upp med honom på morgonen 😉 Första sommaren vi åkte ner med Oscar tog det nästan en hel dag 8h… För vi stannade och jag ammande honom 3 ggr och sen skulle vi ju själva öra oxå… Jag är som ett barn jag vill alltid komma fram fort 😉 När mina arbetsdagar är för långa brukar jag gå in i cockpit och skämta; Är vi framme snart…? 😉

Spana också in

1 kommentar

  1. Hej! Vi drar oss för långa bilresor, då det inte funkat så bra med dottern. Hon blir lite åksjuk, tror jag, utan att kräkas, men klagar på magen så snart vi åker för länge. Längsta resan vi gjort är upp till Mora, nästan 30 mil. Annars har det blivit Uppsala- Örebro, Uppsala- Eskilstuna som längst 🙂 När vi skulle till göteborg och kungälv fick det bli tåg- så de kunde röra sig.

    Vi låter det alltid ta lång tid. Stannar ofta, ser till att inte ha en tid att passa. Det är ju rätt kul också att tillåta sig att stanna ofta, en kaffe här, en påtår där, lite lekparklek här, kolla på båtar där osv.

    plockmat i låda brukar vi också köra. Liksom småplock att leka med. Någon ny saga att lyssna på i cd-spelare. Ny bok att titta i. men största räddaren har nog ändå varit iPaden!

    Må gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *