Nappar med på resan!

Vi reser aldrig utan massa nappar, tro det eller ej men under Thailands resan så försvann ingen napp….vilket alltid brukar hända annars, på flyget, bussen, spottas ut och man missar den osv. Det enda som hände var att en napp gick sönder…annars var alla nappar med hem 😉

Jag har fått ett par frågor ang Oscar och hans nappar som jag tänkte svara på;

Låter som att ni är mycket nöjda med er resa! Det är ju så det ska vara!

Måste bara fråga varför Oscar har napp på alla bilder?! Går han runt med den alltid? Varför i så fall? Blir han gnällig annars eller?!

Det har varit jättekul att följa er på er resa! Hoppas du gör så även på era resor framöver!

Helt ärligt så har jag faktiskt inte tänkt på att han har sin napp i mun på flera av bilderna som jag har lagt upp på bloggen…..dumt nog tänker jag inte på det, men klart bilderna blir finare utan hans napp 🙂


Å nej, han är inte heller så gnällig så han alltid har napp, vanligtvis om det är hemma en vanlig dag eller ett vanligt dygn så har han napp när han sover och ofta en stund på kvällen och morgonen när han har vaknat bara, annars har han inte nappen i på dagarna eller på dagis, bara när han sover på dagen!


Men just det under resan så hade han den faktiskt lite mer, dels för han åt en del sand när vi var på stranden, Astrids mamma och Astrid låtsas bakade och låtsas lagade en massa mat på stranden och gjorde köttbullar och kakor och låtsades äta…..men ibland skulle Oscar vara rolig och åt på riktigt och åt därmed sanden, så därför fick han ha nappen i på stranden så han INTE skulle äta sanden….OCH när vi badade i poolen fick han ibland för sig att dricka poolvattnet istället för att dricka vatten i flaskan som vi gav honom och när vi säger NEJ så blir det eller blev väl roligare så då antingen åt han ännu MER sand eller drack ännu MER poolvatten och då fick han nappen i…. I och med att han fick sina Höstblåsor / Fot-hand-munsjukan via poolen och poolvattnet, så fick jag ännu mer respekt för poolvattnet som är världens bakteriespridare, så hellre napp i munnen och inte dricka poolvattnet än att bli sjuk igen och få nån annan sjukdom.

Sen JA några dagar var han ju helt klart lite mer gnälligare när han var sjuk, han hade ju trots allt blåsor på mer eller mindre hela kroppen och I munnen stackarn. . .  Så det är klart han fick ha sin napp då när det är en tröst!

Men som sagt, annars är det bara när han ska sova som han har sin napp.

Kom på en till sak, han fick även ha det i vagnen på fm när vi var ute och fick power walks, ofta gick vi ju 1h varje morgon och det är ju inte alltid han gillar att sitta still, men med nappen i munnen så var han ju helt klart mycket lugnare. Så nappen är nog allt bra, men den ska ju såklart inte användas så mycket som den gjorde på vår resa, men som sagt en räddare i nöden. .  .

Hur mycket och ofta använder era barn napp? När slutade era barn med napp? Jag funderar på hur länge han ska ha sin napp och hur man får dem att sluta med nappen?

Spana också in

1 kommentar

  1. Vår dotter har också napp, särskilt när hon är med oss.. då blir hon lite ”bebis”. Men när vi är ute och leker, när vi gör saker hemma osv så ber jag alltid henne ta ut den. Hon har den alltid när hon ska somna, men sen tappar hon den snabbt och ber aldrig om den på nätterna. Jag vet inte heller, men nu i vår gäller sluta med blöja så det får räcka.. sen får vi se.. jag känner inte så stor panik, men många i omgivningen tjatar ”varför har du napp som är så stor” och sånt.. Jag orkar inte med sånna kommentarer, det är som en tävling i det mesta med barn ändå…
    Själva tappade vi en napp på elefantturen, en napp på någon moppetur, osv.. så det gick åt några stycken, men hade tagit med ett gäng så det gick bra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *