Amalfikusten med barn

Fick jag välja ETT resmål att åka till i Italien så skulle jag nog i första hand välja Amalfikusten. Jag har hört så mycket gott om Amalfikusten och att det ska vara så vackert där nere, så det är verkligen en dröm! Men det finns ju såklart många fler resmål i Italien som jag gärna skulle besöka.

På Amalfikusten kan man resa till några olika resmål men bland annat Sorrento som ser hur mysigt ut som helst. Sorrento är en klassisk och populär semester ort i södra Italien och nära till Neapel och Pompeji om man skulle vilja åka dit eller ta båten ut till Capri.

I Sorrento finns det såklart flera olika hotell att välja mellan, men skulle jag resa med barn dit så skulle jag gärna välja ett hotell som både har pool och barnpool samt ligger nära stranden och där hittade jag Riviera som uppfyller alla dessa kraven. Naturligtvis finns det flera hotell alternativ. Men på våra senaste semestrar har vi varit bortskämda med allt ovanstående, så det känns lite som ett krav från min sida när vi reser faktiskt. Men alla ni där ute har säkert olika förutsättningar och krav när ni reser med era barn?!

Dock ska man tänka på att det inte är några riktiga stränder i Sorrento utan klippkust med badterasser. Så gillar man att hänga vid sandstränder, kanske det inte är det första alternativet man väljer?! Då kan det ju vara en fördel om hotellet har barnpool/pool. Så det kan ju med andra ord vara lite jobbigt om man har barnvagn med sig på resan när man har små barn. Kanske är detta ett bättre alternativ när man reser med lite större barn?!

Har du varit på Amalfikusten? Gillade du och dina barn det?

Riviera  - ett av våra omtyckta romantiska hotell.

Bild lånad av VING

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *