Twinrix vaccination!

Idag har jag vart med Oscar till Vårdcentralen och vaccinerat honom med hans FÖRSTA Twinrix spruta inför vår Thailands resa i mars. Ska man vaccinera sig mot Hepatit A och B som Twinrix sprutorna ger så ska man helst ta sprutorna minst 2 månader innan och man tar då två stycken sprutor, en ca två månader innan och sen en till ca 1 månad innan för att det ska ge ett fullt skydd mot Hepatit A och B. Därefter ska man ta en TREDJE spruta efter 6 månader så skall det ge ett ihållande och fullt skydd, så man förhoppningsvis inte behöver att vaccinera sig mer.

Det gick super bra för lilla Oscar att ta sprutan idag, vi lekte lite på morgonen att han skulle få en spruta idag, men jag vet inte om han förstod. .  .

Det var inga som helst problem att ta sprutan, det tog max 3 s och de tog den i hans överarm. Dock blev han ju såklart ledsen, men det gick över  väldigt fort, han fick ett jätte gulligt litet klistermärke med stora ögon som rör sig som han brukar få när han har tagit blodprov innan, så han blev jätte glad för sitt lilla klistermärke.

Sprutorna kostar 395 kr styck…..så det är väl inte direkt billigt med vaccin…. ca 1200 kr för ett fullt skydd, men om man reser mycket så är det ju verkligen värt det! För oss är det såklart inget snack om saken, för vi reser ju flera gånger om året och nu vet jag att Oscar får ett bra skydd.

Eventuella biverkningar av sprutan kunde vara att han kanske kunde få feber ikväll eller ont i sin lilla arm. . . så vi får väl se?!

Jag frågade sjuksköterskan på Vårdcentralen om vi skulle tänka på något annat inför Thailandsresan och hon rekommenderade att ta med mycket Alvedon OM han skulle bli sjuk, så han får i sig något som man vet fungerar och eftersom vi är borta i 16 dagar kommer jag nog MINST köpa med mig 2 st flaskor med Alvedon, just in case . . .

Så nu har Oscar sitt lilla egna Vaccinationskort som får hänga med tillsammans med passet 🙂

Spana också in

1 kommentar

 1. Hej Lina!

  Jag har hört att vissa blir erbjudna att vaccinera mot detta redan på första BVC-vaccinationen vid 3 månaders ålder. Stämmer det mån tro? Vi blev inte erbjudna och jag funderar på varför det skiljer sig så?

  Skönt att det gick bra idag!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Vänliga Hälsningar

  Amanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *