Restips från Jessica

 Min senaste gästbloggare Jessica har även några andra praktiska restips inför en längre resa i Thailand som är super bra. Läs och lär. Jag blir alltid så glad när ni mailar till mig och kommer med tips, som jag kanske inte har tänkt på, eller för er som har lite äldre barn, som jag inte har och vad som är bra att tänka på då. Så tillsammans gör vi detta till en riktigt bra resa med barn tips blogg, eller hur ?! 😉

”Jag har några andra tips på vad man kan tänka på när man reser iväg på långväga resa tillsammans med (mindre) barn till varmare länder.

Ett är att ta med ett rör eller liknande med vätskeersättning. Första morgonen på Koh Chang svimmar helt plötsligt min dotter i frukostmatsalen. Hon bara faller ihop. Jag och min man blev riktigt oroade. Som tur var befann sig två svenska sjuksköterskor som också bodde på hotellet i frukostmatsalen just då. De förstod på en gång var som var på tok och sprang genast till sitt rum och hämtade ett rör med vätskeersättning de hade med sig och gav detta till oss. Efter det såg vi till att barnen drack ordentligt med vatten och inte bara läsk.

Ett annat tips är såklart att försöka hålla barnen i skuggan under de varmaste timmarna. Det löste sig helt naturligt för oss eftersom vi tog lunch då och sedan vilade vi en stund i luftkonditioneringen på rummet.

Kläder med solskyddsfaktor är oustanding! Självklart måste man smörja barnen ändå, men smörjytan begränsas och smörjningen går snabbt och lätt och oftast utan gnäll.

Ett sista tips är att ta med en billig paraplyvagn hemifrån, även om yngsta barnet är 4-5 år. Köp en billig hemma, använd under semestern, ge bort den innan ni åker hem eller kasta på plats (visst, man kan ta hem den också ifall den fortfarande är något att ha). På Koh Chang fanns inte en enda vagn att köpa eller tillgå. Thailändarna använder inte vagnar, de bär sina barn. Min son som i vanliga fall har energi för 20 pers var trött på kvällarna och ville bara bli buren. Inte så kul för oss… Vi letade desperat efter vagn, men fick som sagt stå vårt kast som inte tagit med en hemifrån.

Avslutningsvis, det är inga problem alls att resa med barn. Allt löser sig. Ha en trevlig semester och njut av varandra! ”

Riktigt bra tips måste jag säga. Man lär sig ju ofta av sina erfarenheter.

Solskyddskläder / UV-dräkt på barnen är ju verkligen A och O tycker jag när man reser till varmare länder. Så håll utkik i slutet av veckan kommer en tävling där du har chans att vinna en solskyddsdräkt till ditt barn från Zunblock.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *