Jessica om Thailand med barn :)

Min nästa gästbloggare är min vän Jessica som ganska nyligen har vart i Thailand och rest runt med sina barn i 3 veckor, här får ni läsa om en spännande och härlig resa;

”Jag, min man Mattias och mina två barn på 4 resp 7 år åkte iväg i början på november på en dryg 3 veckors vistelse i Thailand. Vi har varit hela familjen i Thailand flera gånger. Varför återkommer vi just till Thailand? Jo, vi älskar det thailändska klimatet, maten, det thailändska folket, mentaliteten, aktiviteterna, stränderna, hotellen, ja det mesta där helt enkelt. Vi väljer för det mesta att inte åka charter. Charter passar helt enkelt inte oss. Vi vill vara flexibla och ha möjlighet att se mer av landet än en och samma ort och samma charterhotell hela semestern. Det fungerar väldigt bra även om man åker med barn. Vi behöver inte barnklubbar och särskild barnmat. Vi bokar därför bara flyg tur och retur samt de första nätterna på plats.

Den här gången valde vi att åka till ön Koh Chang. Jag och min man var där för 9 år sedan innan flyget blev tillgängligt till ön. Vi tyckte mycket om ön då och blev inte besvikna denna gången heller. För att komma till Koh Chang tar man flyget till Bangkok, sedan inrikesflyg till staden Trat, därefter färja över till ön. På vägen dit åkte vi hela vägen direkt från Sverige. På vägen hem gjorde vi ett stopp på två nätter i Bangkok. Till Bangkok valde vi att åka privat minibuss utrustad med stor tv, dvd, wifi, skinnsäten och all lyx du kan tänka dig!

Vår första anhalt var Coconut Beach och Coconut Beach Resort. Det låg precis vid stranden och hade en bra pool och barnpool. Just bra pool och att poolen har grund del eller barnpool är viktigt och ett krav för oss vid val av hotell (ett av våra andra krav är luftkonditionering och rymliga rum). Våra barn älskar att simma och bada och föredrar många gånger poolen framför havet.

Hotellet hade bra restaurang med bra priser. Borden var placerade på stranden vilket var väldigt mysigt, speciellt på kvällen (på dagarna föredrog vi pga värmen att äta under restaurangens taktäckta del med takfläktar igång). Varje kväll bjöds det på eldshow, livemusik och vissa kvällar även traditionell thailändsk dansunderhållning. Vi hade med ficklampor och när mörkret föll gick vi och spanade på stranden efter krabbor och andra djur. Självklart fanns det andra restauranger i närheten men vi gillade hotellets mest. Vi åt dels traditionell thailändsk mat, dels mycket grillade fiskar och skaldjur. Fisk och skaldjur var väldigt billigt och mycket gott.

En kväll åkte vi iväg till fiskebyn Bang Bao. Det är en stad uppbyggd på pålar. Från Bang Bao utgår de flesta båtturer och de har flera fantastiska fiskrestauranger. Resan dit tog sin lilla tid (ca 45 min på slingriga vägar) men det visade sig vara värt besväret. Vi åt underbar nyfångad fisk och goda skaldjur.

Dagarna ägnade vi mest åt poolhäng eller lek på stranden. En morgon när vi gick ner till stranden var vattnet rejält grumligt. Det visade sig vara ett jättestim brännmaneter som kom in under dagen. En del var stora som en handflata, andra stora som ica-kassar. De brändes inte så farligt men de efterlämnade partiklar i vattnet som kliade mycket. Barnen blev rädda och efter det var de inte lika pigga på att bada i havet som innan.

Är man i Thailand ”ingår” det att man ska på elefanttur. Framför allt om man åker dit med barn. Vi åkte på en elefanttur där det ingick bad med elefanterna, ridtur och matning av elefanter. Barnen vågade inte bada med elefanterna men jag och Mattias hoppade ner och gosade med elefanterna i vattnet och det var faktiskt en riktig höjdare! Efter badet fick min dotter rida barbacka bort på en av elefanterna bort till platsen där ridturen utgick ifrån (sonen var för liten). Det var en ganska lång ritt och mycket modigt av henne och förhoppningsvis en fantastisk upplevelse. Den sedvanliga ridturen var faktiskt också lite roligare än ”vanligt”. Vi gick igenom skog och flera vattendrag och elefanterna sprutade vatten på oss från snablarna. Vid ett tillfälle tappade min son sin solhatt, elefanten vände sig då om och plockade upp den med sin snabel! Utflykten avslutades med frukt till oss och matning av elefanterna med bananer. Mycket bra tur!

Shoppingen på Cocount Beach var inte särskilt omfattande. Det fanns ett litet köpcentrum med en stor mataffär och några små gatubutiker som sålde de sedvanliga tröjorna och kläderna, badleksaker och annat krimskrams. Det fanns också några bra fruktstånd där vi köpte massa goda färska frukter varje dag som vi njöt av!

Efter lite drygt en vecka kände vi att vi ville flytta på oss. Dels tyckte vi att det kunde vara kul att komma till en annan stad och annan strand, dels var vi less på hotellets pool som färgade alla badkläder gula pga för mycket kemikalier i vattnet.

Vi åkte vidare till White Sand Beach och valde hotellet Koh Chang Kacha Resort & Spa. Ett fantastiskt hotell som hade två riktigt bra poolområden och stranden precis vid hotellet. Hotellet var så bra att vi valde att stanna där resten av tiden på Koh Chang. Det hade allt man kunde tänka sig i form av toppenrum med bra och sköna sängar, två poolområden med vattenrutschkanor, stranden precis vid hotellet, gym, lekrum, centralt läge, stor och god frukostbuffé, etc.

Vi passade på att göra två olika snorkelutflykter. Den ena snorkelutflykten var väldigt turistig och alla båtar gick till samma ställen så det var fullt med folk som trängdes i vattnet men vi såg en hel del fina fiskar. På den andra snorkelutflykten var vi bara två sällskap. Min familj som snorklade och ett annat sällskap på två personer som dök med tuber. Under den turen stannade båten mitt ute på havet och det var svårt att snorkla och se något då det gick höga vågor plus att det var starka strömmar. Det var knappt att vi ville släppa ner barnen i vattnet där. Men vi hade i alla fall turen att se delfiner på mycket nära håll och i sin naturliga miljö – det var en fantastisk upplevelse.

Annars spenderade vi dagarna på samma sätt som innan. Skönt pool- och strandhäng, massage och pedikyr (Filippa passade på att göra de sedvanliga flätorna), mycket god frukt, glassar, goda luncher och middagar och mycket lek och avkoppling.

Vår sista anhalt blev sedan Bangkok. Här skulle vi shoppa och gå på fantastiska Siam Ocean World som är en jättestor akvariumanläggning.

Shoppingen blev inte så omfattande. Det blev en varsin (äkta) klocka till mig, min man och dotter, kläder, leksaker, presenter och lite annat smått och gott.

Är man i Bangkok rekommenderar jag definitivt ett besök på Siam Ocean World. Det ligger i källaren i lyxiga shoppingcentret Siam Paragon. Här kan man se massor av olika fiskar, jättekrabbor, rockor, maneter och hajar, ta en tur med glasbottnad båt, gå i glastunnlar genom akvariet, dyka bland hajarna, ta en fotbehandling i ett ”fishspa”, se bakom kulisserna, gå på 4D-film (som var riktigt bra i år), etc etc. Här kan man spendera många timmar och är fantastiskt för både stora som små!

Sammanfattningsvis hade vi tre underbara veckor tillsammans och vi längtar redan till nästa resa tillsammans! ”

Blir riktigt sugen att på att resa till Thailand NU!!! Jag älskar verkligen Thailand, som Jessica skriver i början av inlägget, så är det verkligen det ultimata stället att resa till MED barn. Jag har rest runt en hel del i Thailand, men aldrig vart på Koh Chang, så jag blev riktigt sugen på att resa dit.

Lite senare idag får ni läsa Jessicas andra prakitskatips inför en Thailands resa – check it out 😉

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

  1. ÅÅÅÅ så härligt! Här är det nedräkning på lördag åker vi till Thailand i 3veckor och håller med – det bästa stället när man reser med barn.

    Koh Chang lät riktigt bra – kanske nåt för nästa resa till Thailand:). Väntar med spänning på nästa inlägg, vill gärna ha lite bra tips inför vår resa till Thailand.

    Ulrika
    http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *