Hop On Hop Off Buss i Göteborg 

  
Det bästa sättet att upptäcka en ny stad är verkligen att åka på sightseeing. Nu när vi var i Göteborg åkte vi både på båt sightseeing med Paddan båten och på buss sightseeing med Hop On Hop Off bussarna.

 Jag är förvisso i Göteborg titt som tätt men maken och sonen är ju bara i stan på vår årliga mini weekend varje sommar och i år när den svenska sommaren inte bjöd på så fint väder bestämde vi oss för att vara riktiga turister i stan. 

  
Regnet öste ner medan vi åkte Hop On Hop Off bussen men det var faktiskt riktigt mysigt att sitta där och lyssna på guidningen i öronen. 

  
Självklart kunde man välja språk. De flesta stora språken fanns med OCH Göteborgska. 

   
 
Sightseeingen tog ca 50 minuter och vi hann med att se hels Göteborgs innerstad och dess kända platser. Bland annat vackra Göteborg Universitet och Gustav Adolfs Torg. Hade det inte regnat hade vi nog hoppat av bussen och utforskat ännu mer sv Göteborg och sedan hoppat på bussen igen. Men ni åkte vi hela rundan i regnet. Men möjligheten finns ju att gå av och kliva på hur många gånger man vill. 195 kr för en tur för vuxna halvs priset för barn från 6 år. Sonen reste med andra ord gratis. Turen ingick såklart när man hade Göteborgskortet. 

Har du besökt Göteborg i sommar? 

Spana också in

4 kommentarer

  1. …och hoppa-av-hoppa-på-transporter är lysande, vi gjorde det i Amsterdam i våras och det var ett perfekt färdmedel för att åka mellan stadsdelarna och i innerstan. Framförallt med kanalbåtarna.

  2. …och hoppa-av-hoppa-på-transporter är lysande, vi gjorde det i Amsterdam i våras och det var ett perfekt färdmedel för att åka mellan stadsdelarna och i innerstan. Framförallt med kanalbåtarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *