Romerskt SPA i Mariánské Lázně

– Inlägg i samarbete med Czech Tourism – 

Tjeckiens spa-triangel i västra Böhmen

Västra Tjeckien  och närmare bestämt västra Böhmen är mer känd som Tjeckiens spa-triangel.  Både Spa- och kurtraditioner i Tjeckien går tillbaka hundratals år. Kurorterna Karlovy Vary, Mariánské Lázně  och Františkovy Lázně har fått ett rykte av att vara bland de bästa kurorterna i världen, som många kända personligheter genom tiderna kommit för att uppleva. Hit åker man främst för att bli bortskämd i en värld fylld av eleganta spa-hus se på vackra och färgglada blom fyllda trädgårdar och finkultur medan man även provsmakar  de lokala delikatesser som produceras i regionen. Detta är helt klart en upplevelse för alla sinnen och avslappning för både kropp och själv.

Mariánské Lázně

I  Mariánské Lázně vandrar man  ostört, beskådar vattnet som sipprar ner från otaliga fontäner och källor, andas in blommornas  ljuvliga dofter.  När man sedan passerar genom hjärtat av Mariánské Lázně kommer man att få en känsla av att blivit förflyttad tillbaka 100 år i tiden. Här finns strålande spabyggnader varvat med blommande parker där spagäster sitter, sippandes med muggar fyllda i någon av stadens kända källor. Staden som än idag  är en av Europas vackraste spastäder.

Romerskt spa

På  det fem stjärniga lyxhotellet Health Spa Resort Nové Lázně i Mariánské Lázně  ligger deras Romerska vackra spa. På detta kungliga spa ser man lyx i ursprungliga romerska bad som är prydda med marmorkolumner från 1896. Det var i slutet av 1800-talet som spaorten Marienbad  eller Mariánské Lázně upplevde en guldålder. Det var även då trenden startade med alla dessa spa- och hälsobehandlingar i landet.

Det är många berömda besökare som har hittat till detta romerska spa. Några kända personer som har varit här är författarna Goethe och Gogol, kompositörerna Chopin och Wagner liksom den engelska kunden Edward VII.

På Therapy & Wellness Centre kan du njuta av en mängd olika behandlingar med mineralvatten.  Det är otroligt lugnt, avkopplande och trevligt här i dessa fina byggnader och under den regniga torsdagen i maj som vi besökte det romerska spat var det otroligt lugnt och fridfullt.

Behandlingsrummen är också mer eller mindre i original och välbevarade och stilrena.

Gas behandling

Jag och Daniela var på två olika hälsobehandlingar under vår spadag där. Den första behandlingen var en gasbehandling, där vi fick hoppa i en blå sopsäck, som de sedan fyllde med gas och band fast ett snöre strax under bysten. Sedan fick vi en filt över oss och skulle ligga ner och slappna av. Denna behandlingen skulle bland annat vara bra för blodcirkulationen, ha anti-inflammatorisk effekt och även läkning av sår. En behandling som jag inte ens hade hört talas om tidigare, men som verkade ha många positiva effekter.

Mineralbadskur

Den andra hälsobehandlingen som vi var på, var ett mineralvattenbad som kändes mer som min grej. De hällde i en olja så vattnet blev alldeles svart, men efter att ha legat där i 20 minuter kändes min hud alldeles baby len. Så det var verkligen både avkopplande och skönt efteråt.

Mysig after spa med bubbel

Efter vår härliga spadag med både bad och behandlingar avslutade vi med att ta ett varsitt glas bubbel i Café Imperial på vårt hotell och bara snackade lite. Hur mysigt och trevligt som helst.

Är det något som jag fullkomligt älskar så är det sparesor och tjejsnack. Bästa avkopplingen!

——————————

Denna resan gjordes i samarbete med Visit Czech Republic, men tankar, åsikter och bilder är helt mina egna. Är du nyfiken på flera tips om Tjeckien så finns det här.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *