Orsa Björnpark

Planerar ni en semester i Dalarna bör ni ju inte missa Orsa Björnpark. Här finns även Barnens Björpark med massor av roliga aktiviteter för barnen under sommaren.

Orsa Björnpark är 310 000 kvm och ligger i Grönklitt, det är Europas största björnpark. Det här är ingen vanlig djurpark, utan en unik möjlighet att betrakta djuren i deras naturliga miljö. Här lever björn, varg, lo, berguv och järv sida vid sida. I parken finns ett 15-tal björnar. Här finns även våra fridfulla jättar, Kamtjatkabjörnarna Peter den Store och hans syster Sofia. På Tigerberget regerar våra Amurtigrar (populärt kallade Sibiriska tigrar). Världens största Isbjörnsanläggning, Polar World, här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet!

Så med andra ord finns mer än bara björnar här och en perfekt dagsutflykt för barnen. Tyvärr har vi inga planer på att resa hit nu i sommar, då det är 15 mil norr ut från därifrån jag kommer och där vi håller till i Dalarna, så vi får se om vi kanske åker dit i vinter eller kanske nästa sommar!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *