Höstresa med barn!

Nästa fråga som jag har fått handlar om vart man ska resa på ”tjejresa med barnen” i oktober / november;

”Hej Lina!
Nu har jag och min kompis bestämt oss – vi ska åka på tjejresa!!! Så kul! Vi ska åka med våra småtjejer i oktober/november. När vi åker är dom 3½ år. Så nu får du en fråga att bita i – vart ska vi åka?

Vad rekommenderar du? Vi vill ha ett bra hotell där både vi kan ta det lugnt och ha det skönt medans tjejerna har kul i nån barnklubb eller nåt liknande. Vi vill ha det varmt och skönt men inte åka alltför långt. Vi tänkte ta en sista minuten för att komma ner i pris – vad tror du om det den tidpunkten – eller ska man boka innan?
Vad har du för tips?
kram Ulrika”
Kul det låter att åka iväg med en vän och sitt barn. Den tanken har faktiskt jag oxå när Oscar blir lite äldre. 3,5 år låter ju faktiskt som en perfekt ålder och dessutom brukar de flesta barnklubbar vara för barn från just 3 år, så det kan ju vara en förutsättning om man vill resa till ett resort hotell där barnen kan vara på barnklubb och ha en massa skoj för sig och ni kan avnjuta av egentid eller mammalyx en stund – två flugor i en smäll med andra ord.

Rent spontant så beror det ju faktiskt på exakt vilken tid ni reser i oktober eller november hur det kan ligga prismässigt. Ofta brukar resorna i början av oktober vara rätt prisvärda då det inte är några skollov och ni kan dessutom åka till exempelvis Cypern eller Turkiet och få varmt och skönt. Medans om man åker under skolornas höstlov som brukar infinna sig runt v.43-v.45 beroende på vart i Sverige man bor och då brukar resorna gå upp i pris en hel del.

Jag har exempelvis hittat ett mycket prisvärt exempel på ett mycket barnvänligt hotell nära stranden MED all inklusive, allt mat och dryck,  för knappa 20 000 för er alla den 1 oktober. Hotellet heter Petuya Beach Resort

Barnvänliga hotell Petunya Beach Resort.

Jag har även spanat in både Sunwing Resorts i Side både på West Beach och East Beach som är det senaste och alldeles nybyggade Sunwing Resorts och där ligger priserna för 2 vuxna och 2 barn på ca 20 000 oxå i början av oktober, men då har man ingen mat, men en lyxigare variant på boende. Så det beror ju lite på vilken budget man har att resa för?!

Kanarieöarna är ju ett solsäkert kort mer eller mindre året runt om man gillar det.

Eftersom ni har tänkt att resa iväg en vecka bara gissar jag att ni inte har tänkt er en långresa med så lång flygtid, så Egypten är ju oxå ett alternativ och där är det oxå varmt och skönt både i oktober, kanske lite svalare i november.

Jag skulle kunna kolla upp många resor åt er, men det är svårt när man inte vet vart er budget ligger någonstans. Det är lite A och O när man ska boka en resa, vet ungefär hur mycket man kan / vill lägga på en resa.

I dags läget skulle nog jag inte vilja resa på en sista minuten resa med barn, då man inte riktigt vet vart man hamnar någonstans. Dock kan det ju dyka upp bra hotell med bra priser nära avresa åxå. Men spana hellre efter boka tidigt rabatter om ni ändå vet att ni ska resa iväg. Många gånger brukar man få lite rabatt när man bokar via internet.

Lycka till med ert letande och det vore roligt att få veta vart ni hamnar sen 🙂

 

Spana också in

2 kommentarer

  1. Hej! Jag pluggar på Axlesons just nu och ska bli Ekologisk Hudvårdsterapeut, fick inbjudan idag och undrade om den kommit till alla oss som pluggade, men det var bara till mig tydligen då jag bloggar 🙂

    Tack för fin kommentar!
    MVH Agnieszka

  2. Hej igen!

    Supertack för bra svar! Vi kan tidigast åka 26/10, eftersom höstlovet infinner sig den 29/10 så kan vi vänta tills höstlovet är över och åka efter det alltså v 46. Är det fortfarande varmt på Cypern då? Eller kanske det är Kanarieöarna eller Egypten som gäller även om det blir lång flygresa. Det som är viktigast är att det är varmt, finns barnklubb och gärna någon slags träning/spa på plats för oss mammor och gärna ett mysigt ställe med lite shopping (men inget måste). Vi ska boka typ nu och inte vänta på sista minuten, helt rätt – blir svårt när man åker med barn. Budgeten är lite stram – det får inte dra iväg för mycket – max 15.000kr/familj (mamma+dotter). Gärna all-inklusive men inte ett måste.
    Kram Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *