Årets resor utomlands 2020

Fotograf: Amanda Mattsby

När jag blickar tillbaks på 2020 års resor inser jag att jag hann maxa rejält innan pandemin började. Jag fyllde ju jämt i början av året och det firades bara med resor och upplevelser – precis det som jag älskar i kombination med nära och kära.

Österrike x 2

Fotograf Amanda Mattsby

Salzburgerland

I januari blev det två resor till Österrike ned skidåkning i Alperna. Först en skidresa till underbara Salzburgerland i trevligt sällskap och med mycket skidåkning och god mat.

Kleinwalsertal med familjen

Därefter blev det en härlig familjeresa till Kleinwalsertal.

Här fick vi underbara soliga dagar och kunde njuta av skidåkning i både Österrike och Tyskland.

Teneriffa

Sedan njöt jag av en solig dag och spa på Teneriffa.

Dubai

I slutet av februari bar det av på ett spännande familjeäventyr .

En härlig och solig weekend i Dubai väntade med sol och bad och utsikt över världens högsta byggnad.

Kryssning i Mellanöstern

Vi åkte på kryssning i Mellanöstern med Costa Diadema en vecka och njöt ännu mer av sol, bad, spa, och god mat och dryck.

Costa Diadema tog oss till Oman, Doha, Abu Dhabi och Dubai. Alla platser gav oss nya härliga upplevelser och minnen,

Abu Dhabi

Vi var i Abu Dhabi i två dagar, men hade spanat in deras nöjesparkmecka ute på ön Yas och åkte dit båda dagarna.

Ferrari World

Ena dagen besökte vi Ferrari World med världens snabbaste berg och dalbana.

Yas Waterworld

Andra dagen blev det ett besök på Yas Waterworld. En riktigt rolig vattenparken och vi lyckades pricka in en dag med lite folk och korta köer.

Dubai – Atlantis Waterpark

Sista dagen i Dubai tillbringade vi på Aquaventure Waterpark på det kända hotellet The Atlantis.

Så det blev ett fantastiskt slut på ett 10-dagars äventyr för familjen.

Aruba

I mars blev det en blixtvisit till dem vackra ön Aruba. Jag var där för första gången för 10 år sedan och tycker lika mycket om ön nu som då.

Dominikanska Republiken

Vidare hann jag en sväng till Dominikanska Republiken innan världen stängde ner…

Det gick snabbt i mars… covid-19 spred sig som en löpeld i hela världen och UD införde reseförbud från onödiga resor från 14 mars…

Mallorca

I somras kunde man flyga iväg igen. Och vi bestämde oss med kort varsel och en ganska dålig svensk sommar, kallare än vanligt att boka en charter resa till Mallorca .

Det var äldste sonens sista vecka på sommarlovet och vi fick njuta av riktig värme, sol och härliga bad i en vecka. Vi bodde på mysiga Sunwing Alcudia Beach precis vid havet.

Gran Canaria

Världen öppnade upp igen och jag fick min första flygning på 8 månader som gick till Gran Canaria. Det var en härlig känsla att få jobba igen. Fast Gran Canaria var väldigt öde. De håller stenhårt på alla restriktioner som landet har.

Teneriffa

En helg innan jul blev det en blixtvisit till Teneriffa. Underbart är kort, men det var härligt att få promenera i värmen, äta god middag utomhus och frukost i solsken. Har jag tur får jag börja 2021 på exakt samma sätt.

Julen på Gran Canaria

Sent om sido bestämde vi oss för att fira jul på Gran Canaria. Jag fick mersmak när jag var på Gran Canaria i november och insåg ju att det kändes mycket säkrare att vara här än hemma i Stockholm…

Jag vågade inte riktigt hoppas att det skulle bli av och på riktigt förrän vi alla hade fått svar att våra PCR-test var negativa…

Men så var dem det och vi kunde fly söderut, vilket var ett bra alternativ för oss.

2021 – nytt år nya minnen

Nu blickar vi framåt till 2021 och undrar vart nästa resa kommer att gå? Vi hoppas att denna pandemi snart är över, så att resebranschen och turistbranschen överlever. Det är så sorgligt med alla konkurser, hotell som måste stänga och alla som blivit arbetslösa i och med pandemin… även jag snart… Nu lever vi på hoppet att 2021 blir ett riktigt bra år.

Gott nytt år alla fina läsare.

Tack för att just du läser min blogg.

Hann du resa utomlands något i år?

Kram Lina

Spana också in

2 kommentarer

  1. Jag reste inte utomlands, vi skulle åkt till legoland i Danmark men så stängde det ner och vi fick skjuta det på framtiden. Däremot var vi så glada över att vi kunde åka iväg till Gotland i somras.

  2. Ni fick verkligen till ett gerdiget reseschema! Insåg att jag också fått det när jag gjorde min summary. Kanske inte riktigt blev alla ställen jag drömt om men bra ändå tillslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *