Aquaventure Waterpark på Atlantis The Palm i Dubai

Ett av de populäraste hotellen i Dubai är Atlantis The Palm, som ligger ute på den omtalade palmen. Här ligger också Dubais populäraste och kanske mest omtalade vattenland Aquaventure.

Stort vattenland med ett 30-tal vattenrutschbanor

Det är ett stort vattenland med ett 30-tal olika vattenrutschbanor, som passar såväl stora som små. Vi tog naturligtvis en karta direkt för att studera vart i parken vi helst ville gå, eftersom det är väldigt stor.

Vi besökte vattenparken en lördag och det var väldigt mycket folk denna dagen. Så ett tips är nog att undvika fredagar och lördagar som är helgdagarna i Dubai. Eller så kanske det var mycket folk för att det var sportlov.

 

Det fanns många väldigt häftiga vattenrutschbanor som min äldsta son och maken åkte tillsammans. Så vattenlandet var verkligen riktigt, riktigt bra.

För ”mellan stora” barn

Jag hängde främst i de vattenlandet eller delarna i parken för de yngre barnen, där vår 3,5 åring badade och kunde åka de flesta vattenrutschbanorna själv. I det här vatten slottet sprang jag själv omkring i och blev dyblöt, så hela familjen asgarvade när jag kom ut. Av någon anledning så älskar de när det sprutar vatten lite överallt i vatten landen i Mellan Östern…

För mindre barn

Favoriten för minstingen blev naturligtvis att åka dessa ringar ner i vattenrutschbanan. Här var det heller nästan ingen kö, så han kunde åka om och om igen hela tiden. I dessa områden för de mindre barnen fanns det ändå 14 olika vattenrutschbanor att åka, så jag måste säga att det var verkligen ett varierande vattenland med ett stort utbud av diverse roliga attraktioner.

1600 meter lång flod i vattenparken

Runt om i vattenparken går en 1 600 meter lång flod som man kan åka i på ringar. Killarna tog floden runt om i parken från restaurang Baracuda, medan jag promenerade med barnvagnen och alla grejerna och mötte upp dem senare.

 

500 meter långa stranden på Aquaventure

I vattenparken har de även en mindre trevlig strandremsa på 500 meter. Här finns både solsängar och parasoll och man kan ligga och njuta av den fina utsikten av Dubais härliga silhuett.

Ät lunch på Baracuda

Vi åt lunch inne på restaurang Baracuda. Här hade de allt möjligt att välja mellan och vi kunde alla få vad vi ville ha. Det var en snabbmat serveringen och man beställde från olika kassor. Äldsta sonen åt pasta bolognese, yngsta sonen som är som ni vet mjölkprotein och ägg allergier kunde få bara kycklingfiléer, pommes och ketchup. Jag kunde äta arabisk mat som jag älskar och maken en stor hamburgertallrik. Så utbudet här var verkligen stort och bra. Det var heller ingen lång kö, vilket vi uppskattade när barnen var väldigt hungriga och då behöver man mat snabbt.

Hyra handdukar och skåp

När man köper entré biljetter till parken kan man både hyra handdukar och skåp, om man inte skulle vilja ha grejerna med sig när man är i parken.

Priser och öppettider

Att gå en dag på Aquaventure kostar från 269 DHR för vuxna och 225 DHR för barn upp till 1.20 meter.

Bor man på Atlantis ingår entrén till Aquaventure. Då kan man ju naturligtvis gå hit varje dag om man vill. Nästa gång vi åker till Dubai vore det roligt att bo på Atlantis. Vi får se när nästa resa blir av.

Parken har öppet varje dag från klockan 10-18. Men bor man på hotellet får man gå in redan 9.45 innan de öppnar för allmänheten.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *