Restaurang Tavola Teppanyaki på Costa Diadema

Under förra veckan var vi ju ombord på Costa Diadema på en långkryssning. Ombord på fartyget fanns många olika restauranger att välja mellan som man kunde betala extra för. Så sista kvällen lyxade vi till det lite extra och åt middag på Tavola Teppanyaki. Det är en japansk restaurang som verkligen är en upplevelse utöver det vanliga.

Här får man verkligen annorlunda kväll som man tillbringar i en mjuk miljö i orientalisk stil och man får nöjet att noggrant hålla uppsikt över de japanska kockarnas hantverk.

Kvällen till ära tog vi den tidiga sittningen och kunde verkligen slappna av i den japanska Tavola Teppanyaki och uppleva en annorlunda kväll näst intill ensamma.  Vi hade två andra familjer till bords kring kockens bord.

Restaurangen är en lounge inredd i orientalisk stil, där atmosfären och maträtterna är mycket eleganta och raffinerade. Man får verkligen se konsten att forma maten med hjälp av händerna och vassa knivar,  och kvällen erbjöd underhållning från kockarna så barnen satt blixt stilla och var riktigt intresserade både i kockens matlagning liksom hans trolleri trick.

 

Förrätter

Man fick välja olika matpaket och vi valde deras klassiska Teppanyaki meny som kostade 30 euro per person för vuxna och 8 euro för barn.

Till förrätt serverade de edamer bönor, sedan en miso soppa med en efterföljande wakame sallad med rödbetor. Så hela små söta förrätter.

Mysigaste familjekvällen

Jag trodde nog aldrig att restaurangen skulle vara så bra och verkligen fånga barnens intresse så mycket. Vår äldsta son var ett proffs på att äta med pinnar och det har inte vi lärt honom. Han var mäkta imponerad av både hur kocken lagade maten och alla dess konster han kunde göra.

Huvudrätter

Till huvudrätt fick man välja mellan tiger räkor, lax, kyckling, kött eller bläckfisk. Jag valde tiger räkor med citron och vitlökssmör. Sedan serverades alla deras ris med olika grönsaker. Sönerna åt kyckling och maken lax. Och allt smakade verkligen jätte gott.

Min yngsta son är ju allergisk mot både ägg och mjölkprotein, men det var inget problem för dem att ta in en till kock som lagade hans mat på köket precis bredvid. Så servicen var verkligen outstanding!

Dessert

Man fick välja mellan tre olika desserter och mitt val föll på japansk grönt the glass med en krispig banan tempura. Glassen var verkligen god. Barnen fick säsongens frukter med soya glass.

 

Nästa gång vi kryssar ska vi nog börja testa de andra restaurangerna i tid, så vi inte håller oss till bara de som ingår. Vi hade ju två olika middagsrestauranger de andra kvällarna som liksom ingick i priset. Men denna kvällen var verkligen värt att betala lite extra för och helt klart en upplevelse utöver det vanliga.

Gillar du att äta japansk mat?

Spana också in

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *