Kleinwalsertal – Åk skidor både i Österrike och Tyskland samma dag

130 km härliga skidbackar

Kleinwalsertal är en mindre men väldigt trevligt skidregion i Österrike i norra Vorarlberg. För några veckor sedan njöt vi av strålande sol, ny pistade skidbackar och underbar skidåkning här. Kleinwalsertal har totalt 130 km pister som är främst fördelade på röda och blå backar.

Barnvänligt och snälla backar

Vi var här hela familjen och åkte skidor tillsammans och det passar lika bra för nybörjarna som för den erfarne skidåkaren som vill njuta av den härliga omgivningen.

Vår 9 åring hängde med oss i alla skidbackarna och var riktigt nöjd med de tre fina skiddagarna som vi fick.

Åk skidor i både Österrike och Tyskland samtigt

I Kleinwalsertal kan man åka skidor i både Österrike och Tyskland på samma gång. Liften på bilden heter Zweiländebahn och det betyder att den startar i Tyskland och under liftturen så åker man in i Österrike. Så när man hoppar av liften är man med andra ord i Österrike igen. Det kändes så häftigt.

 

Riezlern och Kanzelwand

Vi bodde ju i den mysiga lilla byn Riezlern och när man tog kabinliften där upp till toppen, kunde man sedan välja vart man ville fortsätta att åka. Antingen hålla sig kvar i Kanzelwand området i Österrike eller så kunde man åka över till Fellhorn som tillhörde Tyskland.

Kanzelwands högsta berg låg på  2 058 meters höjd och här uppe tillbringade vi majoriteten av tiden och trivdes jätte bra.

Gå på skidskola i Riezlern

Varje förmiddag gick ju vår lilla son på skidskola i Riezlern. Det var en jätte bra skidskola som varade 9.30-11.30 där han både lärde sig att åka skidor och hade roligt.

Ett stort plus var naturligtvis att vi i övriga familjen kunde åka skidor tillsammans också och fick mysig kvalitetstid.

 

Trevliga Ifens skidområde

En dag åkte vi till skidområdet Ifen som vi hade hört väldigt posivit om.

Där åt vi lunch på den omtalade och populära restaurangen Tafel & Zunder och njöt av den magiska utsikten över de fina snöklädda Alptopparna.

 

 

 

 

 

Enkelt med bussar

Det var enkelt att ta sig emellan de olika skidområdena i Kleinwalsertal med alla skidbussar som gick dagligen. Först åkte vi ju en buss från vårt hotell in till Riezlern och sedan kunde man bara byta buss i Riezlern om man ville vidare till någon annan ort. Det var Kanzelwand och Fellhorn som hängde ihop och här fanns det störst variation och fler skidbackar.

Ät middag på Wirthaus Hoheneck

Vill du äta en riktigt god middag en kväll så boka in Wirthaus Hoheneck. 

Restaurangen är en Michelinrestaurang och erbjuder ekologisk mat från närliggande regionen.

 

 

Bo på Genuss & Aktiv Hotel Sonnenburg

 

 

Bo bra och mysigt på Genuss & Aktiv Hotel Sonnenburg i Riezlern. Hotellet ligger strax utanför Riezlern, men läget är lugnt och mysigt.

Här finns en mysig wellnessavdelning och man avnjuter riktigt goda middagar på kvällarna.

 

Längskidspår

Gillar man inte att åka alpint, så fanns det flera fina längdskidspår bara runt hörnet vid vårt hotell.  De har upp till 50 km längdskidspår för dem som hellre föredrar det.

 

 

Res hit

Enklast  och snabbaste sättet att ta sig till Kleinwalsertal är med flyg till München. Sedan tog vi tåget till Immenstadt i Tyskland och åkte taxi sista biten till Riezlern. Man kan ju naturligtvis också ta tåget från Skandinavien om man föredrar det.  Tågresan från Munchen till Immensstad tog ca 2h och sedan ca 30 minuter med taxi.

 

 

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *