Hur var det att resa till Gran Canaria i Coronatider?

Helt plötsligt var jag på Gran Canaria igen. Som en dröm för en res älskare som mig. Å jag som verkligen älskar Gran Canaria. Ön som har allt. Fina stränder, bra hotell, trevliga restauranger, storstad och bra shopping. Det finns något för alla smaker.

Jobb igen

Efter dryga 8 månader, som jag har gått hemma, både permitterad och med stand by vår jour, så blev jag äntligen utkallad på en flygning till Gran Canaria. Ni kan ju bara gissa vad jag har saknat jobbet, speciellt under vintersäsongen.

Denna gången var utkallet i god tid, för vi behöver ha ett intyg på att vi har ett negativ PCR- test.

Negativt PCR-test (covid-19 test)

Man får alltså inte komma in i landet eller på ön om man inte har ett giltigt PCR-test som är negativt. Eller då måste man åka direkt och ta ett PCR test och sedan stanna på sitt rum tills man får svaret. Då känns det ju värt att se till att ha ett intyg INNAN man reser iväg.

Fylla i en hälsodeklaration

För att resa till Spanien som passagerare måste man fylla i ett formulär en så kallad hälsodeklaration, för att få resa in i Spanien.

Inför Spanien resan hittar man formuläret här. Det tog en bra stund att fylla i för oss alla fyra, när vi reste till Mallorca i somras, då det var mycket som skulle fyllas i. Bland annat personliga uppgifter, passnummer och om man var frisk.

När man sedan fyllt i det fick man en QR-kod mailad som man sedan var tvungen att visa upp i Sverige innan avresa och i Spanien när vi kom fram.

Viktigt med munskydd

Numera är det även väldigt viktigt att resa med munskydd. Ombord på flygen måste man ha munskydd under hela flygresan, förutom när man äter eller dricker. 

För mig kändes det lite ovant och konstigt. Men alla har ju det. Det gäller alla över 6 år. Så just nu känns det inte konstigt längre.

I Spanien behöver man inte ha munskyddet på stranden, vid poolen, när du äter eller dricker och när du tränar. Så jag skulle säga att det är några få gånger per dag som vi behöver det.

Hur är det att resa utomlands i Coronatider?

Jag skrev ett längre blogginlägg i somras om hur det är att resa utomlands i Coronatider .

Nu kommer jag att tillbringa kommande dagar på Gran Canaria.

Är du intresserad av att se mer av hur vi har det? Följ mig på Instagram @liniztravel där lägger jag upp bilder och filmer varje dag. 

Hur gör du? Reser du utomlands i Coronatider

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *