Ferrari World i Abu Dhabi med världens snabbaste berg och dalbanan

I Abu Dhabi ligger den första Ferrari nöjesparken i världen. Den är väldigt omtalad och populär såväl hos små nöjesparker fantaster som hos vuxna Ferrari fantaster.

Formula Rossa – Världens snabbaste berg och dalbana

Ferrari World i Abu Dhabi kan stoltsera med världens snabbaste berg och dalbana som heter Formula Rossa. På endast 4,9 sekunder går den från 0-240 km/ h.

Jag och min äldsta son har såklart åkt den. Vi stod först och kollade på den och det såg verkligen så häftigt ut, så vi var bara tvungna att göra det.

Vi båda älskar spänning och utmaningar och man får verkligen en rejäl adrenalin kick efter en sådan åktur.

Korta köer

Köerna var heller inte jätte långa den dagen vi besökte Ferrari World. Vi valde att gå på Ferrari World en torsdag och det betyder arbetsdag för lokal befolkningen. Så vi hade turen att kunna göra allting utan någon som helst kö.

Klätterväggar

Det fanns inte bara många roliga åkattraktioner utan även klätterväggarna som min äldsta son älskade. Han klättrade på allt de hade. De hade både ”höga torn” och vanliga klätterväggarna.

Lekland för mindre barn

Det fanns även ett jätte roligt lekland för mindre barn som min yngsta son verkligen gillade. Klätterställningarna, rutschkana och mycket annat roligt.

Utställningar av olika Ferrari bilar

De hade även en utställning på flera olika Ferrari bilar, där man kunde gå och beundra de riktigt snygga och fräsiga bilarna. Vem drömmer inte ok en Ferrari liksom?!

Film om hur en Ferrari byggs

En annan häftig åkattraktion var när man fick åka runt i en ”låtsats fabrik” och se hur en Ferrari tillverkas från början. Det var både intressant och roligt hur det verkligen går till från start. Och även intressant att veta hur noggranna de är med alla detaljerna.

Åk Ferrari i ett Italien i miniatyr

En del av Ferrari World är uppbyggt som ett Italien i miniatyr. Här kan man bland annat köra runt i små gulliga Ferraribilar och åka runt i Italien. Man passerar alltifrån lutande tornet i Pisa till den italienska landsbygden.

Food Court

Inne i Ferrari World finns flera ställen äta på och även caféer och kiosker om man blir hungrig och törstig.

Go Carts för stora och små

De hade även go carts för både stora och små. Dock var min äldsta son för lång för de små go cartsen och för kort för de stora. Men det gjorde inget. De hade så många andra roliga åkattraktioner ändå.

Vem passar Ferrari World för?

Jag skulle säga att det verkligen passar barn i alla åldrar, såväl som för vuxna som verkligen är Ferrari entusiaster. De flesta åkattraktioner passar dock främst för barn över 1 meter. Vår yngsta är strax under 1 meter och rök tyvärr på mållinjen på flera attraktioner. Men han var väldigt nöjd ändå för det som han kunde göra.

Priser och öppettider

Entrén till Ferrari World är 295 Dirham (ca 855 kr) per person för alla över 1,3 meter. Junior kostar 230 Dirham. Sedan gratis för barn 0-3 år.

Parken har öppet året om 11-20.

Hitta hit

Ferrari World ligger ute på Yas Island. Vi åkte ifrån hamnen i Abu Dhabi med taxi ut till Yas Island och det tog ca 25 minuter enkel väg, på dagtid när det inte var så mycket trafik.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *