VIP – premiär på Kolmården

I tisdags på Första Maj var det dags för årets VIP invigning av Kolmården. Röda mattan var utrullad och vi var på plats precis vid öppningen. Vi har varit där flera gånger på deras invigning, men nu var det ett par år sedan.

Vi välkomnades såklart av Bamse vid den pampiga entrén.

Bamses Värld

Vi började dagen i Bamses Värld. Två stora killar var riktigt nöjda att vara nästan först på plats i Bamses Värld och kunde mer eller mindre varva karusellerna hur många gånger de ville under den första timmen.

Även jag som älskar nöjesparker och karuseller hängde på, men åkte mest de åkattraktionerna som lilla L kunde åka.

I Skalmans bilar fick jag skjuts minsann.

Ni kan ju förstå lyckan för den lilla chauffören som fick ratta runt.

Premiär för ny Bamse teater

Dagen till ära fick vi se premiären av Bamses nya teater: Bamse och den hemliga kistan.

Farmor var årets nya karaktär bland figurerna. Teatern var riktigt bra och det är imponerande att se att läktarn var helt fylld vid premiären, trots det lite ostadiga vädret. Alla barnen satt som ljus och de är imponerande hur bra de fångar de små barnens intresse. Vi skulle gärna sett den igen om vi hade hunnit. En jätte bra föreställning.

Wild Fire premiär för oss

När vi var på Kolmården för två år sedan var dessvärre inte Wild Fire öppet. Men denna gången var den det. Wild Fire är världens näst högsta berg- och dalbana med sina 135 meter upp. Man har verkligen fantastisk utsikt över Kolmården när man är högst upp. Sedan körs man runt i 115 km /h.

We did it! Tre stolta åkare.

Vilken adrenalin kick detta gav. Jag hade så gärna åkt den igen, men med en nästan halvtimmes lång kö hann vi inte åka den igen. Det får helt enkelt bli nästa gång.

En annan bloggare som testade Wildfire på Kolmården var Christian som driver Matochresebloggen.se – kolla in hans coola film som han gjorde från Wild Fire och läsa om Safari som vi heller inte hann med denna gången.

Största minuset under dagen var att vi stod i kö EN timme för att köpa lunch. Det var väl sådär bra med tanke på att vi hade tre hungriga barn och det minimerade även tiden för oss till övriga aktiviteter i parken.

Vill du ha mer inspiration från Kolmården så läs om vår vistelse där för två år sedan.

Har du planer på att besöka Kolmården i år?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *