Årskrönika 2019 Liniz Resor del 1

Ännu ett år har gått och det är dags att summera årets resor. Jag vet att jag säger det varje år, men jag tyckte även nyss jag skrev årskrönikan för 2018. Återigen har ett år gått i rasande fart med många härliga resor, men även ett lite halv jobbigt år på andra plan.

Är du nyfiken på 2018 årskrönika hittar du Del 1 av någon anledning hittar jag inte del 2?!

Januari

Vi avslutade året i Thailand och reste hem på självaste nyårsafton. En dryg vecka senare var jag tillbaka i Thailand fast på jobb.

Thailand

Thailand är alltid ett bra val av resmål. Det är relativt solsäkert under vinterhalvåret, bjuder på värme och jag älskar det thailändska köket.

Vietnam

Sedan bar det vidare till Vietnam för första gången i mitt liv. Det blev även årets första och faktiskt enda ”nya land” 2019. Jag har ju tidigare sagt att jag ska försöka besöka 1-2 nya land varje år och 2019 blev det Vietnam,

Serbien

Årets första skidresa gick till Serbien och Stara Planina. En trevlig skidresa där vi bodde på Resort Stara Planina Hotel Spa. Det var vår andra skidresa till Serbien och det blev åter igen en lyckad skidresa.

Kap Verde

I slutet av månaden bar det av till Kap Verde och Afrika ett par dagar i jobb. Kap Verde brukar nästan alltid bjuda på sol och ett härligt klimat. Ett perfekt resmål under vinterhalvåret.

Februari

Månadens bästa resa blev det oplanerade dygnet i Dubai, underbart är kort.

Teneriffa

Teneriffa fick ett par besök av mig under vintern och jag bor alltid i Santa Cruz när jag är där. Nyligen komponerade jag ihop denna trevliga resguiden 10 tips till Santa Cruz.

Las Palmas

Las Palmas är alltid trevligt. Staden får ofta många besök av mig varje år i jobbet. Jag njuter alltid lika mycket varje gång. Staden har det mesta man kan önska. Härligt klimat, strand, bra restauranger och shopping.

Dubai

En riktig blixtvisit i Dubai hann jag också med. Dubai är en stad jag verkligen gillar. Härligt klimat, fina stränder och bra shopping. Letar du Dubai tips så har jag en del här och de fylla förmodligen på 2020.

Mars

I mars var det återigen dags för skidåkning. Så Österrike och Vorarlberg blev helt klart månadens bästa resa.

Teneriffa

Denna gången var jag på Teneriffa några dagar och hann med ett besök i den mysiga lilla staden San Andres. Jag besökte även den närliggande stranden Playa de Las Terasitas.

Brand i Österrike

Årets andra skidresa gick till Brandnertal i Vorarlberg. Det blev ännu en härlig skidresa och vår lilla son gjorde sin skidpremiär i skidskola. Det blev en av årets höjdpunkter för honom.

Kap Verde

Det blev återigen några härliga dagar på Kap Verde i jobb.

Las Palmas

Liksom i favoritstaden Las Palmas som jag ofta hamnar i under vinterhalvåret när jag jobbar.

April

Månadens bästa resa var verkligen resan till Costa Brava.

Costa Brava

Jag upptäckte stora delar av vackra Costa Brava på bara dryga tre dygn. Men så mycket vi hann se och uppleva. Det var en av årets bästa resor som genererade i denna fina resguiden. Det var även mycket fokus på Wellness och jag testade akrobatik yoga för första gången.

Teneriffa

Ett sista stopp till Teneriffa hann det också med innan vintersäsongen för flygandet började lida mot sitt slut.

Kreta

Jag fick även nöjet att för första gången få en natt i Heraklion på Kreta. En morgonpromenad och frukost var det enda jag hann med. Men ändå, skoj att se en ny stad.

Maj

När våren kommer till Sverige älskar jag att njuta av Sverige och Stockholm. Det är verkligen bästa tiden på hela året, och man vet att man har hela den svenska sommaren framför sig.

Kolmården

Första maj tog jag med mig min vännina och hennes dotter på Kolmården. Det blev en fartfylld och rolig start på maj.

Tjeckien

Månadens bästa resa var verkligen Tjeckien. Det blev återigen en upplevelse fylld weekendresa. På dryga tre dygn hann jag besöka flera trevliga spa’n och här bjuder jag på en fin guide till Karlovy Vary.

Furuvik

Vi var även på invigningen av Furuvik och fick se deras nyheter för året.

Juni

Stockholm och årets första sommarmånad. För oss är juni oftast fylld med skolavslutning, sommar avslutningar och födelsedagsfirande för äldsta sonen i flera dagar. Så några resor brukar det inte hinnas med i juni. Men desto mer njuter vi av ett somrigt Stockholm.

Fjäderholmarna

Fjäderholmarna tycker vi alltid är lika mysigt att besöka varje sommar. Favoriten är att avnjuta en god lunch på Rökeriet och sedan bara strosa omkring på ön.

Midsommar i Dalarna

Till midsommar åkte vi till min familj i Dalarna och firade en traditionell midsommar och även firade sonen igen.

Inom kort får ni läsa mer av 2019’s andra res halvår.

Hur var ditt resår 2019?

Jag önskar er alla ett gott slut och gott nytt år.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *