Brandnertals skidområde i Vorarlberg i Österrike

På vår skidsemester förra veckan i Österrike var vi i Brandnertal i Vorarlberg. Jag har fått så otroligt många frågor både under vår resa och efter vår resa, vart denna skidorten egentligen ligger och varför vi åkte just hit.

Vart ligger Brand?

Brandnertal ligger i förbundslandet Vorarlberg som ligger i den västra delen av Österrike, och gränsar till Schweiz och Lichtenstein.  Själva byn Brand är en mysig mindre alpby  som ligger på 1037 m ö h med bara ca 1000 invånare. Ungefär mitt i  den lilla byn ligger Dorfbahn Brandnertal som är en kabinlift, som tar en upp till högre höjder och själva liftsystemet och ett större urval av skidbackar.

Hur reser man enklast hit?

Vi flög med Swiss direkt från Stockholm till Zürich, som är den närmaste flygplatsen. Sedan tar det ca 1,5 h med bil från flygplatsen till Brand. Man kan även åka tåg och buss från Zürich till Brand. Näst närmaste flygplatsen är München.

Liftar och pister

Brandnertals skidsystem har närmare 65 km pister, 2 gondolliftar  och  14 andra liftar, utspridda i de olika skidbackarna. De flesta pisterna är röda och blå backar, men de har även ett par svarta backar. Eftersom vi reste med familjen och åkte skidor främst med vår 8 årige son, så passade de blå och röda skidbackarna oss alldeles utmärkt.  Brands skidsystem hänger ihop även med Bürserbergs skidbackar. Man kan både åka skidor mellan skidsystemen eller åka en större gondollift mellan bergen.

Glattjoch 2000 meter över havet

Man kommer som högst upp på 2000 m ö h till Glattjoch och därifrån går det flera backar ner hela vägen ner till byn Brand. Alla backarna var öppna under tiden vi var där och det var riktigt härlig Manchester åkning på förmiddagarna.

Barnvänligt skidområde

Jag skulle säga att skidområdet är väldigt barnvänligt och passar såväl nybörjaren som den erfarne skidåkaren. Den som vill njuta av vackra berg och härliga vyer helt enkelt. Vår yngsta son gick även i skidskola i Brand, som var väldigt uppskattat av honom. Så det fanns även ett mindre område med väldigt små backar för de allra yngsta barnen.

Liftkort och priser

Vi åkte skidor i tre dagar och köpte då tre dagars liftkort som kostade 145 Euro för oss och 83 Euro för barn. Detta är priser i högsäsong. De är även billigare i lågsäsong.

Boende

Vi bodde på Alpenhotel Zimba i by Brand som låg ca 5 minuter ifrån Dorfbahn  kabinliften som tog  oss upp till skidbackarna. I byn fanns även några andra hotell.

 

Skidhyra på Bertel Sport

Vi hyrde skidor på Bertel Sport precis nedanför kabinliften. För vuxna kostade det ca 90 Euro att hyra skidor tre dagar och för barn ca 45 euro respektive 25 Euro för den minsta. Vi tycker det är värt det för att slippa släpa på skidutrustningen när man flyger och sedan får man väldigt bra utrustning när man hyr skidor i Alperna har vi erfarit.

Sammanfattningsvis

Brandnertal var ett mysigt skidområde med lagom många backar för en barnfamilj som oss. Vi besökte skidorten i mars och det var heller inte mycket folk och långa köer, vilket gör hela upplevelsen bättre, när man slipper stå i långa liftköer eller att trängas i backarna.  Vädret hade kunnat vara bättre, ena dagen var det snöstorm och blåste mycket. Men vår sista dag fick vi verkligen fantastiskt väder och njöt av klar blå himmel, strålande sol och fantastiska pister. En sådan dag får man verkligen mersmak av skidåkningen och vill aldrig lämna backarna.

Vi drömmer redan om en ny resa till Österrike och deras härliga skidorter.

Andra skidorter i Österrike

Är du nyfiken på fler skidorter i Österrike så var vi även i Kleinarl och Wagrain för två år sedan och  förra året var vi i Zell am Ziller och  Hochfügen och åkte skidor.

Har du någon favorit skidort i Alperna? Tipsa mig gärna, för vi har redan börjat att drömma om nästa års skidresor.

Spana också in

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *