Årets resor 2018 del 1

2018 är redan slut och jag kan summera det som återigen ett väldigt bra resår både privat och arbetsmässigt. Jag har ju turen att få resa iväg nästan varje vecka under vinterhalvår. Det blir ju oftast samma resmål, men ändå resmål som jag älskar att befinna mig på.

Förra året delade jag upp årskrönikan i tre delar och om du är nyfiken på hur mitt resår var 2017 finner du det här: del 1, del 2 och del 3.

Januari

Gran Canaria

Som ni känner till blir det oftast ett par, tre besök per månad till den vackra Kanarieön Gran Canaria.

Serbien

Årets första familjeresa blev en skidresa till Kopaonik i Serbien. En väldigt lyckad resa med härliga skiddagar, bad, spa och god mat.

Februari

Thailand

Februari blev ännu en härlig resmånad med två jobbresor till mitt älskade Thailand. En kortare resa och en lite längre resa.

Vi passade på att vila upp oss efter de långa arbetspassen på flera av Phukets fina stränder .

Köpenhamn

Jag spenderade även ett mysigt dygn i en av mina favoritstäder Köpenhamn och var på trevliga Café Norden och strosade omkring i stan med en väninna.

Mars

Andra Thailands resan hann gå in i mars och det blev ett trevligt besök på den trevliga Beach cluben Café del Mar.

Las Palmas

Det blev flera favorit i repris besök favoritstaden Las Palmas. Staden som verkligen har allt. Här insuper man den spanska eller kanariska kulturen, äter gott, shoppar och njuter av sol och bad när vädret tillåter.

Teneriffa

Även Teneriffa blev det några trevliga jobbresor till. Öns huvudstad känns inte alls särskilt turistexploaterad och här njuter man också av den kanariska stilen till fullo.

April

Österrike – Zillertal

På påsklovet åkte vi hela familjen på en skidresa till skidparadiset Zillertal i Österrike.

Det var riktigt bra skidåkning och vi åkte både i Zell am Ziller och Hochfügen. Vi bodde riktigt bra på Alpina Zillertal Resort i Fügen.

Brügge

Det blev en fantastisk vår weekend för mig och maken på tu man hand till den medeltida staden Brügge i Flandern. Sightseeing, god öl, god mat och vi fick nöjet att möta våren i den vackra staden.

Maj

Mallorca

Maj var en riktigt bra resmånad privat. Månaden började med en tjejweekend med Diana till en annan av mina favorit öar Mallorca. Här var vi på sparesa och spenderade ett par nätter på Castell Son Claret och njöt av landsbygden, lugnet och god mat.

Palma

Efter ett par lugna dagar åkte vi in till Palma och kände av storstadspulsen och bodde på det trendiga boutique hotellet Hotel Feliz inne i Palma.

Åland

Strax efter den resan packade vi om och jag tog med mig min mamma och barnen till Åland för en mysig weekend. Vi bodde på Silverskärs öarna i Ålands norra skärgård över en helg.

Furuviks premiär

Jag och yngsta sonen var på Furuviks parkens invigning i våras.

Tallinn

I slutet av maj bar det av på en tjejweekend igen, denna gången till den vackra staden Tallinn .

Min vännina och jag njöt av god mat, bubbel, intressant sightseeing, spa och inte minst en av kanske årets höjdpunkter när vi åkte luftballong för första gången i vårt liv över Tallinn. Det var verkligen en mäktig upplevelse.

Juni

Stockholm

Juni var en månad som jag jobbade mycket, men passade på att njuta av min vackra hemstad Stockholm. Hemester ska verkligen inte underskattas.

Jag och min vännina åt god middag på Kung Carls Bakficka.

Vi åkte hela familjen på en dagsutflykt till Fjäderholmarna och åt lunch på trevliga Rökeriet.

Maken och jag njöt av en Skärgårdskryssning på tu man hand.

Den svenska sommaren kom med besked och vi njöt varje lediga dag av sköna sommardagar.

Detta var bara 2018 års första del av resor. Andra halvan bjöd på minst lika många härliga reseupplevelser.

Vart gick din bästa resa 2018?

Spana också in

1 kommentar

  1. Åh så härligt att läsa och inspireras. Väntar på nästa del 🙂
    Min bästa resa 2018 är svår att utse – men Khao Lak i januari toppar nog ändå listan.
    Jag har ju ganska nyligen börjat följa dig och gör det med glädje. En fråga: Jobbar du som flygvärdinna året om? Blir det kortare resor sommartid som blir mer ”över dagen” eller hur fungerar det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *